VVD Harderwijk-Hierden: Een bruisende binnenstad en een verruiming van de koopzondagen

Campagne Nieuws - Harderwijk heeft een prachtig historisch centrum, met veel gezellige horeca, terrasjes en winkels. Die bruisende binnenstad zijn we als lokale VVD trots op, en dat willen we zo houden. Dat betekent ruimte geven aan ondernemers door regels waar kan af te schaffen en te investeren in onze historische Hanze stad.

Ondernemers krijgen meer mogelijkheden om creatief te ondernemen

Zelf kunnen zij het beste beslissen wanneer hun winkel open of dicht gaat, ook op zondag. Wat de VVD Harderwijk-Hierden betreft, blijven wij kiezen voor de Harderwijker oplossing. Dit betekent dat er geen limiet komt op het aantal 15 mogelijke koopzondagen, maar laten we het aan de ondernemer om te bepalen wanneer zij hun winkel open doen.
 
We stimuleren winkelen in onze eigen winkelgebieden, zowel fysiek als digitaal. Aantrekkelijke, veilige en bruisende gebieden zorgen voor een levendige winkelstraat vol met lokale ondernemers. Daar kan geen grote webshop tegenop.
 
We bestrijden leegstand door het mengen van functies voor wonen, werken, detailhandel en horeca. Ook verruimen we vestigingsmogelijkheden, door het opstellen van ruime/flexibele bestemmingsplannen. Een klein kernwinkelgebied gecombineerd met flexibiliteit zorgt voor een toekomstbestendig centrum. Zo maken we de stad prettig en leefbaar.
 
De strikte scheiding tussen horeca en detailhandel is niet meer van deze tijd. Wij willen dat horecabedrijven hun producten kunnen verkopen aan hun gasten en dat ook winkeliers hun klanten als gast kunnen ontvangen.
 
We onderzoeken waar het mogelijk is gelegenheid te creëren om meer boten aan te leggen. Daarnaast was de stadscamping was een groot succes. We gaan op zoek naar een nieuwe locatie voor dit mooie initiatief.
 
Recreatie en toerisme zijn belangrijk voor onze lokale economie en het positioneren van Harderwijk als Hanzestad draagt hieraan bij. Daarom willen wij dat de gemeente dit stimuleert met stadspromotie.