Vijf nieuwe coronabesmettingen in Harderwijk

Door Harry Schipper – In Harderwijk zijn afgelopen week vijf nieuwe mensen besmet geraakt met het coronavirus; twaalf minder dan de week daarvoor. Dat meldt de GGD Noord- en Oost Gelderland dinsdagmiddag in haar wekelijkse update op haar website.
 

In het hele werkgebied van de GGD NOG is het aantal besmettingen in een week tijd met 70 gestegen, 16 gevallen minder dan een week eerder. De GGD ziet niettemin het gemiddeld aantal meldingen omhoog gaan.

Er zijn afgelopen week in de testcentra op de Noord- en Oost-Veluwe dik duizend testen meer uitgevoerd dan de week ervoor: 4898 keer. Het percentage positieve tests stijgt van 1 naar 1,3 procent. Het gemiddelde percentage positieve tests sinds 1 juni komt daarmee uit op 1,1 procent.

In omliggende gemeenten valt het aantal besmettingen ook mee: In Ermelo telde men vier gevallen en in Nunspeet ook vier. Oldebroek telde één geval en in Putten en Elburg kwamen zelfs helemaal geen nieuwe besmettingen voor.

Vrijdag opent de GGD NOG volgens planning haar nieuwe testlocatie in Harderwijk aan de Fahrenheitstraat 43-2, naast Carglass op industrieterrein Lorentz. Wie klachten heeft en getest wil worden kan via het landelijk callcenter of via de online portal een afspraak inplannen op deze locatie. Volgens GGD NOG-woordvoerder Monique Kastelein wordt de dagelijkse capaciteit afgestemd op het aantal afspraken dat wordt ingepland. “Met het openen van deze locatie kunnen inwoners in dat deel van onze regio zich dichter bij huis laten testen en hoeven ze niet meer uit te wijken naar een testlocatie in een andere regio”, verduidelijkt Kastelein.

Lees ook:
Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland is deze week fors gestegen, blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM
Harderwijkse corona-teststraat komt op Lorentz I