Harderwijkse corona-teststraat komt op Lorentz I

​Door Harry Schipper – De GGD Noord- en Oost Gelderland opent de in Harderwijk eerder deze week aangekondigde coronateststraat aankomende vrijdag aan de Fahrenheitstraat 43-2.

Het tijdelijke onderkomen waar men zich op het coronavirus kan laten testen, is gevestigd in een leegstaand bedrijfspand naast Carglass, op industrieterrein Lorentz-II.

Volgens GGD NOG-woordvoerder Monique Kastelein kan de teststraat niet eerder dan vrijdag in gebruik worden genomen, omdat er eerst nog tenten en andere materialen aangeleverd moeten worden.

Harderwijk is één van de vier nieuwe locaties in het werkgebied van de GGD NOG waar mensen terecht kunnen voor een coronatest, naast Heerde en Zutphen, die later deze maand open gaan. Een vierde locatie komt ergens in de Achterhoek. Nog niet duidelijk is in welke plaats.

Momenteel zijn er op de Noord en Oost Veluwe twee testlocaties: in Apeldoorn en Zelhem. De meeste inwoners uit Harderwijk gaan naar Lelystad, dat met 22 kilometer het dichtst bij is. Ook laat men zich wel testen in Amersfoort, Zwolle en in een enkel geval in Barneveld.

“De drempel die het vormt om deze reisafstanden te overbruggen was voor ons aanleidingen om meer locaties in onze regio te openen”, vertelde Kastelein eerder deze week al. Het is volgens haar de bedoeling om in eerste instantie één teststraat in Harderwijk te openen. “Maar afhankelijk van het aantal besmettingen kunnen we snel opschalen naar twee”.

Op de Harderwijkse locatie mogen zich straks ook inwoners melden uit omliggende gemeenten, zoals Ermelo, Putten, Nunspeet en Zeewolde.

(Foto: Google Maps)