Staatssecretaris bezoekt NS Station in Harderwijk

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Vivianne Heijnen, bracht vanmorgen (maandag 6 maart) een werkbezoek aan Putten, Ermelo en Harderwijk. Het programma stond in het teken van verkeersveiligheid, bereikbaarheid en openbaar vervoer.

Staatssecretaris Heijnen werd door een delegatie van het CDA ontvangen op het station in Putten

Ook gedeputeerde Peter Drenth en statenlid Daisy Vliegenthart waren erbij aanwezig, net als de Puttense wethouders Van den Hoorn en Van Nieuwenhuizen. Tevens schoof wethouder Hamstra (CDA Ermelo) in Ermelo aan. Ook Gertine Elsenaar (raadslid CDA Putten), Nero de Boer (raadslid CDA Ermelo) en Wilco Mazier (wethouder CDA Harderwijk) waren bij het bezoek aanwezig.
 
“Aan de hand van concrete locaties en voorbeelden willen we de uitdagingen en kansen van dit mooie stukje Veluwe schetsen”, legt statenlid Vliegenthart uit. “CDA Gelderland heeft zich de afgelopen jaren vol ingezet op verkeersveiligheid en dat zullen we ook de komende jaren blijven doen. Deze regio is prachtig met aan de oostkant de Veluwe en aan de westkant de randmeren. Met de grote uitdagingen op het gebied van wonen, stikstof, water en energietransitie liggen hier grote vraagstukken. Tegelijkertijd is de vraag hoe we de leefbaarheid op orde brengen en houden. Een goede bereikbaarheid en veilige wegen zijn hiervoor aandachtspunten.”
 
De eerste stop die de delegatie van het CDA aandeed was de kruising van de Oude Rijksweg met de Hoofdlaan in Putten. Daar werd het gezelschap opgewacht door Nico van Harten van de fietsersbond. Van Harten schetste de gevaarlijke situaties die keer op keer bij deze kruising ontstaan en de noodzaak van een goede oplossing.
 
Daarna vertrok het gezelschap naar de spoorwegovergang bij de Hamburgerweg met de Telgterweg in Ermelo. Daar werd aan Heijnen duidelijk gemaakt dat een ondertunneling van het spoor zeer gewenst is. De staatssecretaris adviseerde om als regio hierin samen op te trekken en dan een duidelijk plan in Den haag neer te leggen.
 
Staatssecretaris Heinen vervolgde haar weg en bracht nog een kort bezoek aan Harderwijk. Met het busje kwamen ze om 13.15 uur aan bij het NS-station in Harderwijk. Wethouder Wilco Mazier pleitte daar voor het verbreden van de fietspaden in Harderwijk. “De afgelopen periode zijn er al vijfhonderd paaltjes op de fietspaden in Harderwijk weggehaald om het voor de fietsers veiliger te maken.”
 
Ook pleitte de wethouder voor een intercitystation in Harderwijk. “Hiervoor zou een extra rail (zijspoor) kunnen komen tussen de Hoofdweg en het NS-station in Harderwijk. Dat is de goedkoopste oplossing. Ook willen we graag toe naar een kwartiersdienstregeling. Dat zou de bereikbaarheid van Harderwijk vergroten. Wat ons betreft kan dat in het najaar al worden ingevoerd.”
 
Bezoek staatssecretaris Vivianne Heijen van infrastructuur en waterstaat