‘Staatsbezoek’ en feestavond uitgesteld

De Gerrit-beweging heeft in lijn met het centrale overheidsbeleid besloten alle festiviteiten rondom het ‘staatsbezoek’ van zustergemeente Harderwijk tot nader orde uitgesteld. De volksgezondheid staat op nummer 1 en elk risico om het gevreesde Coronavirus verder te verspreiden wordt vermeden.

De Buurtvereniging Hierden was overigens al aanvullende maatregelen aan het treffen om alle bezoekers te kunnen ontvangen in en rond het gemeentehuis van Hierden. Een eerste inventarisatie leerde dat er meer dan 300 bezoekers zouden komen om het eenjarig bestaan te vieren. 

De Gerrit-beweging heeft ook besloten de grenzen voorlopig open te houden. De grensbewaking, zoals deze vorig jaar is ingesteld, wordt wel verder geïntensiveerd. Hiervoor zijn de Jagersvereniging Hierden, de Hierdense brandweer, de Hierdense motorclub en manege Rantrime in verhoogde staat van paraatheid gebracht. 
 
De Gerrit-beweging hoopt van ganser harte dat het Coronavirus in bedwang kan worden gehouden. Het is uniek wat er op dit moment wereldwijd gaande is. We hebben een nieuwe volksvijand die onze maatschappij plat heeft weten te leggen. De Gerrit-beweging roept op om naar elkaar om te zien en elkaar de helpende hand te bieden als dat nodig mocht zijn. De kracht van de Hierdense gemeenschap zal ook tijdens en zeker ook na de Corona-crisis blijken. 
 
Vriendelijke groet,
The 4 G’s

Lees ook:
Hierden viert eenjarig jubileum met feestavond
Gerrit-beweging schokt het stadhuis met onafhankelijkheidsverklaring
Gerrit-beweging in Hierden wil dorpsgenoten verenigen

Gerrit beweging voor de Essenburgh Hierden