Gerrit-beweging in Hierden wil dorpsgenoten verenigen

Door Petronella van het Goor - In Hierden is het onrustig. Het dorp der kampioenen laat van zich horen. Vier mannen hebben zich verenigd in de Gerrit-beweging. Hun doel: het behoud van de Hierdense waarden en normen. Die vier helden zijn Gerrit van Willem van Gerrit, Gerrit van Gerrit van Gerrit, Gerrit van Henk van Gerrit en Gerrit van Hannes van Gerrit. Een vijfde Gerrit staat hen als politiek en bestuurlijk adviseur bij, zijn naam is Gerrit van Gerrit van Jan de Tasse.  

Gerrit beweging Hierden
Vier Gerrits vol hoop en verwachtingen voor hun dorp. Vol dromen die bol staan van saamhorigheid en verbinding. Een duurzame samenleving, één die gebaseerd is op delen en zich focust op de zorg voor ouderen. “Geen beknellende regelgeving meer voor de kenmerkende Hierdense evenementen, maar vrijheid om te doen wat goed is voor het dorp. Het dorp met de vruchtbare gronden en de kenmerkende dorpsgezichten”, aldus Gerrit van Gerrit van Gerrit.  

Gerrit, Gerrit, Gerrit en Gerrit zijn trots op hun Hierden. Om die trots te laten zien en te delen, heeft de Gerrit-beweging een vlag laten maken, met daarin zichtbaar de H van Hierden.

Wie goed kijkt, ziet de Beek er door heen kronkelen. Met de Korenschoven bewijst de vlag eer aan de boerengeschiedenis en verwijst naar de vruchtbare gronden. “De drie gekleurde vlakken staan voor de drie Brinken waaruit Hierden vroeger bestond”, legt Gerrit van Henk van Gerrit uit.
 
Op vrijdagavond 29 maart om 20.00 uur, in het Dorpshuis, wordt de vlag officieel gepresenteerd aan de Hierdense bevolking en houden de vier G’s een persconferentie, waarin ze hun visie op de toekomst van Hierden met u willen delen. “Dan is de vlag ook te koop voor vijfentwintig euro. De opbrengsten uit de vlagverkoop zijn bestemd voor het jaarlijkse seniorenuitje. Elke Hierdense vereniging die bestuurlijk aanwezig is, krijgt een vlag van de Gerrit-beweging aangeboden”, aldus Gerrit van Hannes van Gerrit.
 
Voor Gerrit, Gerrit, Gerrit en Gerrit staat de vlag symbool voor een nieuw begin, noem het een revolutie. Alle dorpsbewoners worden door de Gerrit-beweging van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de onthulling van de Hierdense vlag en de daarop volgende persconferentie. “Sterker nog, het is van groot belang dat u er bij bent”, besluiten de vier Gerrits in koor.