Hierden viert eenjarig jubileum met feestavond

Het is de dag die de geschiedenisboeken ingaat als de dag dat Hierden, het dorp der kampioenen, zich onafhankelijk verklaarde. Vrijdag 29 maart 2019. De Gerrit-beweging, bestaande uit Gerrit Beelen, Gerrit Franken en tweemaal Gerrit van den Berg, wil deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Daarom vieren zij zaterdag 28 maart de Dag van de Wederzijdse Afhankelijkheid, met een feest voor jong en oud, in het gemeentehuis van Hierden, het voormalige Dorpshuis. De zaal gaat open om 19.30, het feest begint om 20.00 uur.

“Het college van burgemeester en wethouders van onze zustergemeente Harderwijk is uitgenodigd voor een officieel staatsbezoek met alle bijbehorende formaliteiten. Ook alle Harderwijker raadsleden zijn van harte welkom, samen met hun partners”, aldus Franken. Hij trekt het nog wat breder. “Bij deze zijn alle Harderwijkers die Hierden een warm hart toedragen van harte uitgenodigd dit jubileum met ons te vieren. En uiteraard de portemonnee te trekken voor het kopen van een versnapering en het aanschaffen van de Hierdense vlag.”   

Tijdens deze feestavond zal ook de HiDIC, Hierden’s nieuwe munteenheid, worden gepresenteerd. Deze zogenaamde cryptomunt wordt beheerd door de Hierdense Diensten Inkoop Centrale. “Natuurlijk zal ook de Hierdense vlag weer te koop zijn. Alle opbrengsten, gegenereerd uit de verkoop van de vlag zijn bestemd voor de Hierdense gemeenschap. Voor een doel ter bevordering van de onderlinge betrokkenheid en sociale samenhang”, aldus Van den Berg.  Het vertier tijdens de feestelijke jubileumavond zal bestaan uit diverse optredens van allerlei Hierdens talent. Van een veelbelovende dj tot Hierdens eigen fanfare en van alles daar tussen in.

Gerrit beweging Hierden

Sinds de onafhankelijkheidsverklaring zijn de vier leden van de Gerrit-beweging regelmatig aangesproken door de Hierdense bevolking, er werd hen gevraagd naar hun politieke ambities.

“Die zijn er niet, want wij zijn wars van gezagsverhoudingen. Wij willen graag samen met de burgers dingen in gang zetten”, aldus Van den Berg. “Wij willen dat Hierdenaren zelf komen met voorstellen die het welzijn en welbevinden bevorderen.” Om die voorstellen enigszins anoniem te kunnen doen, zal er tijdens de jubileumavond een melkbus staan waar de verbetervoorstellen in worden verzameld. “Wij hopen daar dan het komende jaar uit te putten en Hierden op die manier samen op de kaart te zetten.” Het eerste idee hebben we al binnen gekregen. Plaats een oproep om op zaterdag 21 maart in het kader van NL Doet al het zwerfafval op te ruimen in Hierden. Dat onderstreept de Gerrit-beweging van harte. Houd Hierden schoon!

Het belooft zaterdag 28 maart een bijzondere en mooie feestelijke Hierdense avond te worden. De Gerrit-beweging ziet iedereen graag verschijnen.

Gerrit beweging Hierden