Gerrit-beweging schokt het stadhuis met onafhankelijkheidsverklaring

Hierden onafhankelijk, het lijkt echt te gaan gebeuren. Afgelopen donderdagavond, tijdens de commissievergadering Samenleving, stonden Gerrit van Hannes van Gerrit, Gerrit van Gerrit van Gerrit, Gerrit van Henk van Gerrit en Gerrit van Willem van Gerrit, na het voorlezen van de onafhankelijkheidsverklaring eensgezind, uit volle borst en met geheven vlag het Hierdens’ volkslied te zingen. 

Gerrit beweging vlag
“Onder uw bewind is er de nodige onrust ontstaan binnen de Hierdense gemeenschap. Jarenlang woekert er al een veenbrand waarvoor u de ogen als verantwoordelijke bestuurders en volksvertegenwoordigers structureel sluit”, klonk het ernstig uit de mond van Gerrit van Willem van Gerrit.

“De ‘Gerrit-beweging’ heeft binnen de Hierdense gemeenschap een referendum gehouden. Alle inwoners vanaf de Hierdense Beek tot en met de wijk Frankrijk hebben zich uitgesproken en het standpunt is duidelijk: Hierden-uut! Bij deze wordt u op de hoogte gebracht dat Hierden, wijd en zijd ook bekend als Het Dorp der Kampioenen, zich per direct onafhankelijk verklaart.”

Raadsleden bleven na de inspraak ontgoocheld achter. Is het een goede grap, of hebben de leden van de Gerrit-beweging het dorp der kampioenen zojuist onafhankelijk verklaard? De Gerrit-beweging is goed voorbereid en laat dat de raadsleden weten: “De grensbewaking is in handen van de Hierdense Jagersvereniging, manege Rantrime is aangesteld als cavalerie en de A28 is het domein van de Hierdense Motorclub”, aldus Gerrit. Zonder witte vlag kom je er niet door.

De Gerrit-beweging eiste van de burgemeester van Harderwijk, Harm-Jan van Schaik, dat de Hierdense vlag binnen vier dagen op het huis van de stad zou wapperen. Ook wordt de burgemeester vrijdagavond 29 maart om 21.00 uur in het gemeentehuis van Hierden (bij de meesten bekend als het voormalige dorpshuis) verwacht voor het tekenen van de onafhankelijkheidsverklaring, waarmee Hierden, bevrijd van de Harderwijkse onderdrukking, kan doen wat goed is voor het dorp. Besturen met vertrouwen en verantwoordelijkheid, met respect voor het verleden en het vizier op de toekomst. Of, zoals Gerrit van Hannes van Gerrit zei: “Wederzijdse afhankelijkheid op basis van gelijkwaardigheid, dat is de enige duurzame samenlevingsvorm. Dat willen wij voor ons Hierden.”

Van alle Hierdenaren wordt verwacht dat ze aanwezig zijn bij het tekenen van de onafhankelijkheidsverklaring in het gemeentehuis van Hierden (het oude Dorpshuis), vrijdagavond 29 maart om 21.00 uur.

Gerrit beweging in het gemeentehuis Harderwijk

Wij zijn Hierdenaren. (Hierdens Volkslied)

1) Wij zijn Hierdenaren uit de Veluwse streek.
Hierden is onze standplaats, aan de Hierdense beek.
Stoere boeren zonen, hebben samen een band.
Wij doen het niet met woorden, maar met hand en verstand.
Wij doen het niet met woorden, maar met hand en verstand.

2) Hierdenaren zijn vriend’ lijk, zeggen elkeen gedag.
Helpen ieder in noden, Hierden heeft nog ontzag.
Alles kunt u er vinden, strand, water, akkers en bos.
Trots zijn wij op ons dorpje, wij laten Hierden nooit los.
Trots zijn wij op ons dorpje, wij laten Hierden nooit los !