Schriftelijke vragen van CDA Harderwijk-Hierden over verminderde instroom asielzoekers

Het CDA Harderwijk-Hierden heeft schriftelijke vragen gesteld over de gevolgen van de verminderde instroom van asielzoekers voor de opvang van statushouders in het AZC in Harderwijk.

In het licht van de actuele berichtgeving in landelijke media dat de instroom van het aantal asielzoekers in Nederland drastisch is teruggelopen, waardoor heel wat opvangplekken in Nederland niet bezet worden en in de toekomst eventueel niet nodig zijn, heeft het CDA Harderwijk-Hierden schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld.

Vooral wil het CDA Harderwijk-Hierden, bij monde van fractievoorzitter Peter Sels, duidelijkheid over eventuele consequenties voor Harderwijk van een geringere instroom van asielzoekers in Nederland.

Het CDA vraagt zich af of het feit dat er landelijk minder asielzoekers in Nederland worden opgevangen betekent dat de situatie in het AZC in Harderwijk ook anders wordt, bijv. minder woonunits of een andere datum van opening van het AZC. Ook wil het CDA van het college weten of hierover met het COA en andere gemeenten overleg gevoerd wordt.