Partijvoorzitter VVD wil graag nog een periode als wethouder in Harderwijk (video)

Door Lex Schuijl - Tijdens het congres in Nieuwegein op 25 november, is Christianne van der Wal haar concurrent Bram Kool voorgebleven met 73 procent van de 6000 uitgebrachte stemmen. 

Hierdense haalt 73 procent in NieuwegeinChristianne van der Wal zit al anderhalf jaar in het landelijk hoofdbestuur, waar zij verantwoordelijk is voor de Haya van Somerenstichting, het VVD-opleidingsinstituut en alles rondom het talentmanagement binnen de partij.

Van der Wal opgelucht: ”Ik was vooral heel erg opgelucht en ook ontzettend blij met de 73 procent van de stemmen, omdat dit een enorm mandaat is van de partijleden voor mijn plannen.
 

 
Naar de kiezer toe
Het is een enorme kans om de VVD naar de nieuwe generatie te mogen brengen. Ik wil een beweging op gang brengen vanuit al onze dorpen en steden, met veel ruimte en aandacht voor alle VVD-ers die onze partij zo mooi maken.
Daarnaast wil ik van de VVD een open netwerkpartij maken, waar iedereen aan mee kan en mag doen. Een partij waarin we gezamenlijk de mouwen opstropen en de dingen gewoon oplossen. Dat gaat echt niet altijd goed, maar we pakken het wel altijd aan. Belangrijk is natuurlijk om ons naar buiten te richten, dus om in gesprek te zijn met onze kiezers, in plaats van te vergaderen over de kiezers!”
 
Combineren
Van der Wal combineert de nieuwe benoeming met haar wethouderschap. “Ik zal een vaste dag in Den Haag zijn. Mijn collega wethouders steunen dat ook. Je moet de dingen gewoon heel goed scheiden van elkaar. In Harderwijk ben ik wethouder, in Den Haag partijvoorzitter.”
Levert haar benoeming ook voordelen op voor Harderwijk/Hierden? “Dat denk ik zeker want goede contacten zijn belangrijk voor een bestuurder. Of dat nou op lokaal, provinciaal of landelijk niveau is. Dat je de weg weet en kent in provinciale en landelijke politiek.”

Is zij beschikbaar als lijstrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen? “Jazeker! Bij de VVD is het landelijk partijvoorzitterschap een vrijwilligersfunctie. Dat doe je ‘erbij’. Ik sta te popelen om samen met mijn team vol goede en leuke VVD-ers uit Harderwijk en Hierden voor de gemeenteraadsverkiezingen te gaan!”

Christianne van der Wal

Foto: Lex Schuijl