Oud-Harderwijkers kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen

Het CDA Harderwijk en Hierden is heel tevreden met het feit dat er twee oud Harderwijkers verkiesbaar zijn voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. 

Niet alleen zijn zij nog veelvuldig op bezoek in Harderwijk, maar ze kennen de stad ook echt goed. Beide zijn daarom ook betrokken bij de regionale campagne van het CDA.

Ze blijven voor de CDA afdeling Harderwijk/Hierden ook de contactpersonen zodat ze vanaf maart ook de belangen voor de gemeente Harderwijk en de regio kunnen vertegenwoordigen. 

Geboren en getogen Harderwijker Eugène van Mierlo is één van de kandidaten bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart.

Eugene van Mierlo CDA
Hij voert als nummer 34 op de kandidatenlijst voor het CDA een sterke voorkeurscampagne om zo in de Tweede Kamer te kunnen komen.
Ook al woont Van Mierlo inmiddels al weer ongeveer 12 jaar in Almelo (Overijssel), hij is nog nauw met Harderwijk verbonden. Zijn ouders, broer en één van zijn zussen wonen nog altijd in Harderwijk en daardoor komt hij er bijna wekelijks. Hij kent dan ook nog steeds veel Harderwijkers, en dat geldt ook andersom. Belangrijk voor Eugène is om het echte verhaal van mensen te vertellen in Den Haag. Het verhaal van mensen die hij kent en van wie hij weet waar ze vandaan komen en waar ze voor staan.

Van de 37 jaren die hij oud is, heeft Eugène ruim 25 jaar in Harderwijk gewoond, waar hij zijn middelbare schooltijd met veel plezier op het Christelijk College Nassau Veluwe heeft doorgebracht. Zijn bijbaantjes had hij als vulploegleider en kassier bij de toenmalige Edah, Konmar en Dirk van den Broek. Toen hij vervolgens in Utrecht de HBO-opleiding Integrale Veiligheidszorg volgde, treinde hij elke dag tussen Harderwijk en Utrecht.

Na zijn studie ging Van Mierlo aan het werk bij de brandweer in de regio IJssel-Vecht (Zwolle e.o.). Momenteel werkt hij bij Brandweer Nederland, het samenwerkingsverband van alle brandweerkorpsen in ons land. Daar is zijn interesse in de politiek gegroeid: voor zijn werk komt hij meerdere dagen per week over de vloer bij de ministeries en in de Tweede Kamer. Ook is Van Mierlo gemeenteraadslid in Almelo, met onder meer de portefeuilles milieu, zorg en veiligheid.

Tijdens de verkiezingscampagne doet Van Mierlo uiteraard Harderwijk ook aan, waar u hem persoonlijk kunt ondersteunen. 

Oud-Harderwijker kandidaat Kamerlid Jan-Jaap de Haan

Harderwijk zit in mijn hart. Niet zo vreemd, want ik groeide er op: ik ging er naar school, werkte er mijn studie bij elkaar, ontdekte er mijn enthousiasme voor geschiedenis, cultuur en politiek. Ik was actief op Nassau-Veluwe met schoolpolitiek en toneel en in de zeilvereniging Flevo. De vele verkiezingsposters "Laat Lubbers zijn Karwei afmaken", die de actieve CDA-ers in onze buurt ophingen, prikkelden mijn nieuwsgierigheid en belangstelling voor de partij.
Jan-Jaap de Haan CDA

Mijn ouders en vrienden wonen nog steeds in Harderwijk en dus kom ik er nog regelmatig. Inmiddels ook met mijn eigen twee zoontjes; die net als ik destijds nu ook genieten van een middag zeilen of het Dolfinarium.

Harderwijk, als middelgrote stad, met voldoende voorzieningen, maar óók met een rijk verenigingsnetwerk en sociale samenhang beïnvloedde hoe ik tot op de dag van vandaag naar de samenleving kijk: mensen die hard werken en goed voor elkaar zorgen. Dáár wil ik me ook voor inzetten: een eerlijke economie en een sterke samenleving. Waar verenigingsleven en mantelzorg veel beter ondersteund worden, en waar een eerlijke arbeidsmarkt er voor zorgt dat niet iedereen in onzekere flex-contracten zit. Goed onderwijs is daarbij een belangrijke basis voor een sterke economie. En dat is weer belangrijk voor goede ouderenzorg en betrouwbare pensioenen.

Graag ga ik over deze en andere onderwerpen met u in gesprek. Dat kan ook via mijn Facebook pagina: www.jjdehaan.nl en via twitter: @janjaapdehaan

Wanneer, met uw hulp in de Tweede Kamer gekozen wordt, wees er dan zeker van: dan zit er óók een beetje meer Harderwijk in het parlement. (Nummer 37 op de CDA Kandidatenlijst)