Martijn Pijnenburg lijsttrekker voor D66 in Harderwijk en Hierden

De 29-jarige Martijn Pijnenburg is door leden van D66 in Harderwijk en Hierden unaniem verkozen tot nieuwe leider van de partij. Hij is de jongst verkozen lijsttrekker ooit in Harderwijk. De eerste lijsttrekker van de in de gemeenteraad vertegenwoordigde partijen in Harderwijk is hiermee bekend.

Pijnenburg reageerde verheugd op de uitslag die donderdagavond jl. bekend werd gemaakt:

“Ik ben enorm vereerd om lijsttrekker te mogen zijn van D66 in één van de mooiste steden van Nederland, mijn geboortestad.” De kersverse lijsttrekker bruist van energie. “We gaan een bijzondere tijd tegemoet en ik heb de ambitie om Harderwijk vooruit te helpen. Ik wil werken aan een vrije gemeente en een einde maken aan de vertrutting. Minder regels en meer eigen verantwoordelijkheid.” Als voorbeeld noemt hij de regelgeving rondom organiseren van evenementen en bemoeienis van de politiek bij de opening van winkels in de stad. “Laat ondernemers vrij om te ondernemen en geef bewoners de zelfde keuzevrijheid.” Pijnenburg is sinds de vorige verkiezingen in 2014 raadslid in Harderwijk. Daarnaast is hij werkzaam binnen het sociaal domein voor een grote gemeente in Gelderland.

Het bestuur van D66 Noordwest Veluwe kijkt met vertrouwen uit naar de samenwerking met de nieuwe lijsttrekker.

Voorzitter Lucas Seijerlin zegt hierover: “De komende verkiezingsperiode wordt voor ons heel erg belangrijk. Martijn is in staat om met zijn kennis en enthousiasme mensen te bewegen. Deze eigenschap is perfect voor het lijsttrekkersschap. Hij is sterk betrokken bij culturele evenementen in de stad en staat midden in de samenleving.”

D66 is sinds maart 2014 met twee zetels vertegenwoordigd in de raad van Harderwijk.

Pijnenburg over de komende verkiezingen: “Onze ambitie is natuurlijk om te groeien. Een sterker D66 in Harderwijk betekent meer aandacht voor vrijheid, duurzaamheid en de bereikbaarheid van onze stad. De komende periode laten we daarom zien wat een stem op D66 heeft opgeleverd en wat een stem op D66 in 2018 betekent. Dit doen we, net als de afgelopen drie jaar, tijdens gesprekken op straat, via sociale media en de website: harderwijk.d66.nl.”
 
De gemeenteraadsverkiezingen vinden volgend jaar plaats op 21 maart.