JONG&Politiek organiseert: Black Lives Matter - (T)HuisWerkavond

Op vrijdagavond 21 augustus organiseert JONG&Politiek een informatieavond over de Black Lives Matter beweging. In het Oude Stadhuis in Harderwijk zullen verschillende sprekers hun (persoonlijke) verhaal doen over etnisch profileren, racisme en geweld tegen zwarte mensen.
 

De jongeren van JONG&Politiek organiseren de zogenoemde ‘(T)HuisWerkavond’ om Harderwijkers de mogelijkheid te bieden zich in de Black Lives Matter beweging te verdiepen, zich te laten informeren en op deze manier van elkaar te leren.

Sprekers
Omdat de jongeren van JONG&Politiek zelf geen (ervarings)deskundigen zijn, zullen drie sprekers het podium pakken. De organisatie Controle Alt Delete zal het publiek meenemen naar het verleden en de huidige situatie omtrent etnisch profileren. Harderwijkers Sunny Parag en Lucelle Deneer-Comvalius zullen beiden hun persoonlijke ervaringen met racisme delen. Gedurende de avond is er ook voldoende ruimte om vragen te stellen aan de sprekers.
 
Livestream
Vanwege de coronamaatregelen is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in het Oude Stadhuis. Daarom is de informatieavond ook te volgen via een livestream. Deze zal te vinden zijn op Facebook in het evenement: Black Lives Matter - (T)HuisWerkavond.
 
Black Lives Matter
Black Lives Matter is een internationale beweging die in 2013 is ontstaan. Eind mei dit jaar zorgde de dood van George Floyd ervoor dat sociale media, het nieuws en de straten zich opnieuw met deze beweging vulden. Floyd, een Afro-Amerikaanse man, stierf nadat politieagenten het hem tijdens zijn arrest onmogelijk maakten om te ademen. De dood van Floyd zorgde in de Verenigde Staten voor protesten tegen politiegeweld jegens de zwarte gemeenschap en racisme in het algemeen. Al snel volgden er protesten over de hele wereld, ook in Nederland.