Harderwijkse politici op lokale radio

In de aanloop naar de landelijke verziekingen zijn de komende tijd óók Harderwijkse politici te beluisteren tijdens uitzendingen van Harderwijk FM op de streekradiozender VOC Lokaal.

Op donderdagavonden vanaf zeven uur besteedt het radioprogramma RaadsTaal aandacht aan de politiek.

Het programma volgt al jaren kritisch alle verrichtingen van de Harderwijkse gemeenteraad. Sinds begin dit jaar volgen de RaadsTaal-verslaggevers Anneke Immink, Tabitha Poolen, Henk Eijsenga en Harry Schipper niet alleen de raadsvergaderingen live, maar worden op de overige donderdagavonden ook commissievergaderingen en andere actuele gemeentelijke kwesties onder de loep genomen.

Afgelopen donderdag gingen de fractievoorzitters Marcel Companjen (ChristenUnie) en Bert van Bijsteren (VVD) met elkaar in debat over landelijke verkiezingsonderwerpen. Deze donderdagavond, 9 maart, komen woordvoerders van PvdA, CDA en D66 voor de microfoon.

Ook de makers van het lokale radioprogramma HK Kids FM besteden aandacht aan de verkiezingen.

HK Kids FM wordt gemaakt door leerlingen van Harderwijkse scholen en is wekelijks te horen op zaterdagavond. De herhaling is op de dinsdagavond, telkens vanaf 19.00 uur.

Aankomende zaterdag, 11 maart, voelt presentatrice Jonna van Liempt de raadsleden Wilco Mazier (CDA), Marcel Companjen (ChristenUnie), Jack van Zundert (Stadspartij Harderwijk Anders) en gemeenteraadsgriffier Erik Lanning aan de tand. Van Liempt wordt daarbij geholpen door Jelle van Iersel en Mikael Pluister (techniek) en hun juf Nelie, onder regie van Regina Timmerije.

Verdeeld over de zaterdagavonden 18 en 25 maart wordt de jongste jongerenraadsvergadering onder leiding van burgemeester Harm Jan van Schaik uitgezonden. De jongerenraadsvergaderingen, met daarin een delegatie jongeren van RSG ’t Slingerbos, zijn een initiatief van het PvdA-raadslid Zehrá Zariaslan en PvdA-voorzitter Wilco Bos.

Alle uitzendingen van Harderwijk FM zijn behalve via de ether ook na te luisteren via ‘Programma Gemist’ op de website www.HarderwijkFM.nl.