Harderwijkse Laura start veiling voor goede vriend

Door Petronella van het Goor - Als er iets ergs gebeurt met iemand die je lief hebt, sta je meestal aan de zijlijn. Je kunt niets doen. Dat geldt ook voor de Harderwijkse Laura Jansen. Haar beste vrienden, Kerwin en Anika, kregen drie jaar geleden nieuws dat hun wereld op de kop zette. 

"Kerwin kreeg op zijn 34e, 2,5 maand nadat hij vader was geworden, te horen dat hij kanker had en de eerste verjaardag van zijn zoontje niet mee zou maken." 

Dankzij hun eigen medische zoektocht dat onder meer naar een immunotherapie Spanje heeft geleid, is Kerwin er drie jaar later nog. Nu blijkt echter dat de kanker resistent is geworden tegen de therapie. De enige hoop die Kerwin nog heeft, is een gepersonaliseerd kankervaccin. "Maar dat kost 89.000 euro en hun eigen spaarpot is ook een keer leeg." Via een doneeractie hoopt het stel het nodige geld bij elkaar te halen. "Daar kan ik vanaf de zijlijn wel aan meehelpen", aldus Laura.

Dus is ze een veiling gestart, via Instagram. "Binnen een dag had ik al vier Harderwijkse ondernemers die mee wilden doen." Via @dekastvanabel veilt ze vanaf woensdag 13 oktober 20.00 uur tot zaterdag 16 oktober 20.00 uur de producten. "De opbrengst gaat honderd procent naar onze vrienden toe. Er zit geen doneersite tussen en ook de kosten die wij maken worden er niet van af gehaald."

De veiling is niet het enige waarmee ze geld gaat ophalen. Ze bezorgt, samen met haar man Maarten, op zondag 31 oktober ook speciale Halloweenontbijtjes. "Met door Shell Stadsdennen en Shell Oranjelaan gesponsorde broodjes", aldus Laura. Tussen 8 en 9 uur 's ochtends scheurt het stel heel Harderwijk ("rondom Harderwijk graag in overleg") door om de ontbijtjes persoonlijk te bezorgen. Via @dekastvanabel zijn de ontbijtjes te bestellen. "Ook hiervoor geldt dat al het opgehaalde geld rechtstreeks naar Kerwin gaat."

Via https://www.geef.nl/nl/actie/kerwin en https://navigerendooroncologie.blogspot.com/ lees je meer over de vrienden van Laura en de reis die zij al achter de rug hebben.

De kast van Abel
De kast van abel