Harderwijk Anders heeft het Verkiezingsprogramma en de Kieslijst vastgesteld

Lijsttrekker en fractievoorzitter Henk Vermeer kondigde trots aan dat er veel bereikt en in gang gezet is de afgelopen jaren. Nu moeten de volgende stappen gemaakt worden.

De Kieslijst voor de gemeenteraad is een mooie mix van bekende en nieuwe Harderwijkers en Hierdenaren. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: de grote betrokkenheid bij onze mooie gemeente

Sandra Timmer is na Henk Vermeer de eerstvolgende op de lijst waarvan de eerste 12 posities als volgt zijn ingevuld:
  1. Henk Vermeer
  2. Sandra Timmer
  3. Maarten Reckman
  4. Burak Özdemir
  5. Tessa Pullen
  6. Gerwin te Pas
  7. Christel van der Stouw
  8. Gert Vasse
  9. Edwin Enklaar
  10. Dick Hermsen
  11. Henk Motshagen
  12. Tim Smit
Met de slogan ‘Gewoon Harderwijk Anders’ gaat de lokale partij de verkiezingen in met als doel er ook de komende periode het maximale voor de inwoners uit te halen.
 
Harderwijk Anders is nu de grootste partij in de gemeenteraad en hoopt dat nog verder uit te bouwen naar 10 zetels. De partij wil graag, net als in de afgelopen 8 jaar, weer verantwoordelijkheid nemen in het college en hier minimaal 1 wethouder voor leveren.
 
Het bestuur van Harderwijk Anders heeft na een uitgebreid selectie- en opleidingstraject twee zeer geschikte wethouderskandidaten aan de leden bekendgemaakt waarvan Edwin Enklaar op nummer 1 staat en Maarten Reckman ook beschikbaar is als wethouder wanneer een tweede wethouder vanuit HA nodig is. 

Het verkiezingsprogramma met de pijlers Anders, Samen en Duurzaam kent 12 speerpunten waarvan de meest in het oog springende zijn:

  • Plastic, Metaal en Drankkartonnen (PMD) in iedere wijk zelf inleveren 
  • 10 miljoen voor het fonds WoningenNU 
  • De mensen centraal en niet de regels