Groen Links winnaar bij scholierenverkiezingen op CCNV

Bij scholierenverkiezingen op het Christelijk College Nassau Veluwe is vrijdag Groen Links als grote overwinnaar uit de (stem)bus gekomen, op enige afstand gevolgd door D66.

In totaal brachten 219 van de 294 ‘stemgerechtigde’ leerlingen hun stem uit, ofwel bijna driekwart. 54 Scholieren stemden op Groen Links, wat in het ‘eggie’ zou neerkomen op 37 Kamerzetels.

D66 kreeg 48 stemmen, goed voor 33 zetels. VVD en CDA kregen elk 25 stemmen, dus elk 17 zetels en de ChristenUnie haalde met 15 stemmen tien zetels binnen.

Op het CCNV waren twaalf leerlingen, die hun stem uitbrachten op de PVV, wat deze partij naar ratio acht zetels zou opleveren. De PvdA kreeg maar vijf stemmen (3 zetels), evenveel als de Partij voor de Dieren en net iets meer dan de Ondernemerspartij die vier stemmen kreeg. Dan deden de partij ‘Forum voor Democratie’ en de Piratenpartij het nét iets beter met respectievelijk acht en zeven stemmen.

De scholieren hadden zich vorige week alvast kunnen voorbereiden op de verkiezingen tijdens het ‘Landelijk Verkiezingsdebat’ dat in het Talent House georganiseerd was door het Jongerenplatform Harderwijk. De scholierenverkiezingen op het CCNV waren opgezet door docent Ank Buurman-Kuiper in het kader van het vak maatschappijleer.