Gemeentebelang stelt schriftelijke vragen over schade aan de waterkant De Wellen

Onlangs constateerden wandelaars en hondenbezitters dat de wandelpromenade langs de Wellen en de ijsbaan een gevaarlijk pad geworden is. Verschillende betonnen elementen zijn losgeraakt, of afgebroken van hun fundering. 

“Dit zorgt voor gevaarlijke situaties, zegt Mark de Lange, fractievoorzitter van Gemeentebelang

Inwoners melden dit bij onze fractie met foto’s en verhalen. Het zieligste verhaal vond ik de oudere vrouw die haar hond met moeite loskreeg omdat de uitlaatlijn vastzat tussen een betonnen plaat en de fundering.”

De fractie was blij met de aandacht in de media in de tweede week van januari. Daarin werd vermeld dat de gemeente er mee aan de slag ging. Inmiddels zijn we tweeënhalve week verder en is de situatie nog steeds ongewijzigd. De Lange: “Je zal maar lekker aan het wandelen zijn en onverwachts een stap opzij moeten zetten. Normaal gesproken geen probleem, maar de rand tussen wandelpad en waterkant is op meerdere plekken verzakt of scheef. Je moet er niet aan denken dat je in het water valt daardoor. Of erger nog, je bezeert omdat het pad scheef ligt.”

In een artikel in de krant was ook te lezen dat er jaarlijks restauratie- en herstelwerkzaamheden plaatsvinden aan het Strandeiland en andere plekken in het gebied. “Hier wil ik graag van weten wat dit kost,” zegt de Lange. “Ook wil ik weten waarom dit jaarlijks moet gebeuren, zijn er dan constructiefouten gemaakt bij de aanleg?”