Gemeente Harderwijk schuift aanpak ‘gevaarlijke’ straten al een jaar voor zich uit

Door Harry Schipper – Bewoners aan de Busken Huetlaan en de Van Alphenstraat en directe omgeving in Harderwijk willen nu eindelijk wel eens weten waar ze aan toe zijn.

De gemeente kwam in november 2019 tijdens overleg met buurtbewoners met de verzekering dat hun straten en de trottoirs met achterstallig onderhoud op korte termijn onderhanden genomen zouden worden, maar daar is tot dusver niks van terechtgekomen.

Eén van de bewoners aan Busken Huetlaan is het SGP-raadslid Jan van Panhuis, die daarover nu schriftelijke vragen heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Hij wil weten waarom er nog steeds geen werkzaamheden staan gepland en er waarom het allemaal zo lang duurt.

“De wegen waren al voor 2019 onder C-niveau en dat is alleen maar erger geworden”, stelt hij. “Zeker het weggedeelte voor de school De Schakel aan de Busken Huetlaan zit stevig onder het vereiste C-niveau en gaat gevaar opleveren,” meent Van Panhuis. Hij heeft bij zijn voormalige werkgever - de gemeente -  en bij experts navraag gedaan. Volgens hem onderkennen die de ontstane situatie.

Het eenmansfractieraadslid zit ermee in zijn maag, ook al omdat buurtgenoten tegen hem zeggen dat ze de gemeente niet meer geloofwaardig vinden, omdat er nog steeds niets is gebeurd en ook niet vertelt wat daarvan de oorzaak is.

Hij wil daarom weten of B en W onderkennen dat ze hoge verwachtingen in de buurt hebben gewekt en dat gedane beloftes aan bewoners ook moeten worden waargemaakt. Hij is verder benieuwd of de werkzaamheden nog vallen onder de begroting van 2020, zodat ze niet sneuvelen onder de aankomende budgetbeperkingen, nu de gemeente hard op de rem moet trappen bij nieuwe uitgaven omdat anders een begrotingstekort dreigt. Ten slotte vraagt Jan van Panhuis wanneer de werkzaamheden wél worden uitgevoerd.

Busken Huetlaan slecht wegdek Harderwijk