Geen van de nieuwe bioscopen definitief bevestigd door ontwikkelaars

Door Petronelle Polinder - Robert van den Berg is de enige die inkijk geeft in de plannen en zelfs een voorlopige tijdsplanning durft te geven.  “Honderd procent zeker is het pas als de eerste steen gelegd is.”

Borghese Real Estate (projectontwikkelaar van het gebied de Harder) wil de komst van de bioscoop aldaar niet bevestigen of ontkennen. “Wij hebben geen nieuwe informatie te melden en doen daarom geen uitspraken richting de pers”, aldus Ronald Camps.

Daarmee is Robert van den Berg, eigenaar van bioscoop Atlantic en initiatiefnemer van de nieuwe bioscoop bij de Harder, de enige die de komst ervan bevestigt. “Maar dat is logisch. Dat komt omdat wij nog met hen in gesprek zijn en de details nog niet zijn vastgelegd. Honderd procent zeker is het pas als de eerste steen wordt gelegd”, aldus Van den Berg.

Hij wil Atlantic al jaren verhuizen en had daarvoor eerst het Waterfront op het oog.

Maandenlang is hij in gesprek geweest met projectontwikkelaar Synchroon en de gemeente Harderwijk. “We hebben zelfs bouwplannen ingediend. Daarna hoorden we ineens niets meer. Pas uit het artikel in de Stentor hebben we vernomen dat er kennelijk een andere exploitant voor de bioscoop is gevonden”, aldus Van den Berg. De contacten met Borghese waren er nog en de gesprekken verliepen vlot. Hij hoopt zijn nieuwe bioscoop over anderhalf jaar in bedrijf te hebben. “Afhankelijk natuurlijk van mogelijke bezwaren.”

Casper Grondel van Synchroon spreekt namens de Ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk als hij zegt: “Het klopt dat wij werken aan de ontwikkelingen van het Dolfinariumeiland. Het is daarbij echter nog te vroeg om uitspraken te doen over de invulling.” Of er dus plannen zijn voor een bioscoop aan het Waterfront, wil hij niet zeggen. Of de plannen die er mogelijk al waren, veranderd zijn door de plannen voor gebied de Harder? “Wij richten ons op onze eigen ontwikkeling en niet op die van andere ondernemers in Harderwijk. Daarom zal ik geen verdere reactie geven”, aldus Grondel.

Johan Kok, eigenaar van onder meer bioscoop Kok CinemaxX, wil geen commentaar geven op de plannen van Ontwikkelingscombinatie Waterfront of Van den Berg. 


Lees ook:
Mogelijk zelfs vierde bioscoop in Harderwijk - 26 augustus 2017
Geen bioscoop, maar woonboulevard bij de Harder - 30 augustus 2017
Wel grote nieuwe bioscoop bij de Harder - 31 augustus 2017

 

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info