Geen bioscoop, maar woonboulevard bij de Harder

Door Petronella Polinder - De gemeente Harderwijk heeft, bij monde van woordvoerder Maureen Bekke, laten weten dat er geen sprake is van een bioscoop bij het nieuw te ontwikkelen gebied de Harder, in tegenstelling tot wat er door ingewijden wordt gezegd. 

 “Het is een omgevingsvergunningaanvraag voor een themacentrum met winkelunits in de branches huis en interieur en buitensport en recreatie. Ook is de aanvraag gedaan voor een bijeenkomstruimte in de vorm van een restaurant. Er is geen sprake van een bioscoop”, aldus Bekke.

Het zal hoofdzakelijk gaan om grote (woon)winkels, vanaf duizend vierkante meter groot.

Op de vraag of de geplande derde bioscoop bij het Waterfront niet de doodsteek betekent voor bioscoop Atlantic en Kok, zegt de gemeente: “Daar kunnen wij geen antwoord op geven. Wij gaan niet over de bedrijfsvoering van deze bedrijven en de manier waarop zij omgaan met dergelijke ontwikkelingen in de markt.”

Voorlopig blijft het dus bij drie bioscopen.

In het bestemmingsplan de Harder staat wel expliciet vermeld dat er een bioscoop is toegestaan, tot maximaal achthonderd stoelen. Liefhebbers van grote exploitanten als Pathé of Cinemax hoeven de hoop dus niet helemaal op te geven.

lees ook:
Mogelijk zelfs vierde bioscoop in Harderwijk

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info