Mogelijk zelfs vierde bioscoop in Harderwijk

Deze week maakte projectdirecteur Waterfront Frank Brouwer in een interview aan de Stentor bekend dat Harderwijk een derde bioscoop krijgt, aan het Waterfront. Een grote, maximaal acht zalen. Drie bioscopen op een stad van 48.000 inwoners is fors. Ter vergelijking, Amersfoort, heeft er twee. 

Maar kennelijk kan er nog meer bij, want vandaag kreeg de redactie van Harderwijkse Zaken lucht van de mogelijke aanvraag voor een vierde bioscoop, op het nieuw te ontwikkelen terrein van de Harder. 

Op de aanvraag, gepubliceerd tussen de gemeenteberichten van week 32, staat dat het gaat om een nieuwbouw themacentrum vol winkelunits en met een bijeenkomstfunctie. Volgens ingewijden is het echter zonneklaar dat het om een bioscoop gaat. En het bestemmingsplan van de Harder laat dat ook toe. Met een maximum van achthonderd stoelen.

Zowel de gemeente Harderwijk als Borghese, de projectontwikkelaar van de Harder, waren niet bereikbaar voor commentaar en konden het bericht dus niet bevestigen of ontkennen.

Robert van den Berg, bedrijfsleider van bioscoop Atlantic, zegt al jaren met de gemeente in overleg te zijn over de bouw van een nieuwe bioscoop aan het Waterfront en gaat er dan ook van uit dat één van de details die nog uitgewerkt moet worden, de exploitatie betreft. “Ik verwacht een dezer dagen een belletje van de gemeente met de vraag of wij die op ons willen nemen.” Als de exploitatie toch naar een ander gaat, is dat een onbegrijpelijk verhaal. “Je zet toch ook geen vier bowlingbanen neer?” Van den Berg geeft aan dat Atlantic sowieso aan verbouwing of verplaatsing toe was, maar dat ze dat steeds afgewacht hebben tot er duidelijkheid kwam vanuit de gemeente. 

Johan Kok eigenaar van bioscoop Kok CinemaxX geeft aan nog niets van welke plannen dan ook voor waar aan te nemen. “Er is nog niets definitief besloten. Ik kan niet reageren op iets dat ik voor het eerst uit een krantenartikel verneem. Ik weet van niets.”

Er liggen vragen bij de projectontwikkelaar en bij de gemeente Harderwijk.

Na het weekend zal duidelijk worden of de aanvraag van het themacentrum met bijeenkomstfunctie inderdaad een bioscoop betreft. 

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info