Familie Rombout getroffen door zware overstromingen

Het zuiden van Malawi is getroffen door overstromingen na zware regenval door de cycloon Ana. Ook de familie Rombout uit Harderwijk, Paul, Esther en hun kinderen Ezra, Anna en Jona, moest vluchten voor het water. Afgelopen maandag viel er in 24 uur tijd bijna 450 milimeter regen uit de lucht. 

Dat zorgde voor grote overstromingen. Ook Gulugufe is zwaar getroffen

"Na een dag hard werken om het water tegen te houden, moest de familie in de avond toch besluiten om Gulugufe te verlaten", zegt Piet de Jong, namens het thuisfront. Het water is inmiddels gezakt en het opruimen is begonnen. Er is heel veel schade. Ook in de rest van het district Chikwawa en Nsanje is de schade groot. 

"Er zijn mensen verdronken, heel veel huizen zijn ingestort, er zijn gewassen verloren en er is nog steeds enorm veel water. Paul en Esther, de kinderen en het team van Gulugufe zijn fysiek in orde en als familie verblijven ze nu bij Chris Onderstal, een goede vriendin in de buurt", aldus De Jong.

De toegangsweg naar Chikwawa is nog overspoeld, maar het is nu al duidelijk dat de weg op drie plekken is weggespoeld. Doordat de weg niet begaanbaar is, is het team van Gulugufe afgesloten van de rest. "Mentaal is het vaak enorm zwaar en emotioneel, maar ze houden het hoofd omhoog."

Het thuisfront van de familie Rombout vraagt om gebed voor de situatie in Malawi. Ook giften zijn welkom. "Wilt u hen bemoedigen met een extra gift, vermeld dan: Noodhulp. Rekeningnummer: NL86 INGB 0007 3896 78, t.n.v. Stichting Gulugufe", aldus De Jong.

Fam Rombout

Lees ook:
‘Aardappels, groente en vlees eten we nog regelmatig’