CU stelt vragen over alcoholverkoop aan minderjarigen

Als minderjarige aan alcohol komen in supermarkten, cafetaria’s, cafés of sportkantines, blijkt in Harderwijk niet zo moeilijk. De jongeren die dat in opdracht van de gemeente Harderwijk de afgelopen maanden probeerden, hadden bij 73 van de 114 pogingen ‘beet’.

Vooral bij cafetaria’s gaat het vaak mis. Slechts elf procent van de pogingen daar als minderjarige alcohol te kopen, mislukte.

Dat blijkt uit een artikel die de Stentor afgelopen week publiceerde.  De supermarkten komen er het beste uit, daar mislukt zestig procent van de illegale aankopen. De slijterijen staan met veertig procent op een tweede plek en de  cafés met 33 procent op een derde plek.

Voor de ChristenUnie in Harderwijk was het artikel in de Stentor aanleiding om het college van burgemeester en wethouders een aantal vragen te stellen. De partij wil weten of de onderzoeksresultaten kloppen, wat het college gaat doen om de verkopers tot de orde te roepen en of het college  voornemens is om horecavergunningen in te trekken. Ook wil de partij weten wat het college gaat doen om de alcoholverkopers zich weer aan de afspraken te laten houden en of het bericht uit de Stentor aanleiding is om het alcoholbeleid eens kritisch tegen het licht te houden.