CDA voorstander mantelzorgwaardering

Als de gemeenteraad van Harderwijk donderdag 11 juni a.s. positief besluit zal aankomend halfjaar onderzoek plaatsvinden naar de behoeften en wensen van lokale mantelzorgers.

Dit gebeurt als antwoord op een voorstel van het CDA over mantelzorgvouchers. De partij vroeg aan het College van B & W het toekennen van vouchers aan de mantelzorger, waarmee zij op hun beurt professionele hulp kunnen inroepen om hun taak te verlichten.

Tot dit jaar kregen mantelzorgers het mantelzorgcompliment vanuit het Rijk. Nu is de gemeente verantwoordelijk voor het waarderen en waar nodig ondersteunen van mantelzorgers. De gemeente Harderwijk wil nu bekijken hoe dit het beste kan en gaat met dit onderzoek de behoeften in beeld brengen van de mantelzorger.

“We zijn betrokken bij het goede werk van mantelzorgers en zij verdienen waar nodig steun”, aldus raadslid Ida Stoevelaar – Zijlstra van het CDA.


Het onderzoek wordt uitgevoerd door Spectrum, de planning is dat zij het resultaat presenteren op de nationale dag van de Mantelzorg op 10 november.