CDA Harderwijk wil toeristische pendelbootjes

Het CDA Harderwijk ziet kansen om toeristische pendelbootjes te laten varen vanaf het Overloop-parkeerterrein naar de boulevard van Harderwijk. 

De partij vindt het een broodnodige en toeristische aanvulling om de bereikbaarheid van bezoekers aan Harderwijk en de boulevard in het bijzonder te optimaliseren.

Het College heeft besloten om met de voorbereidingen te beginnen zodat de aanvullende parkeervoorziening nabij de N302 in 2019 gebruiksklaar zal zijn. De afstand van het Overloop-parkeerterrein tot de boulevard en het Dolfinarium en de ligging aan het water biedt mogelijkheden om vervoer van bezoekers over water mogelijk te maken.

De zogenaamde pendelbootjes varen dan vanaf het Overloop-parkeerterrein via het aquaduct in korte tijd naar de boulevard om aldaar aan te meren.

“Het CDA ontving in 2016 al ideeën van inwoners van Harderwijk om de bereikbaarheid te verbeteren, waaronder een kabelbaan over de weg en duurzame busjes of elektrische treintjes.  Uit contacten met ondernemers blijkt dat er mogelijkheden en wensen bestaan om een duurzame pendeldienst over het water te exploiteren”, aldus raadslid Eric van Luxemburg. Het CDA heeft schriftelijke vragen bij het College van B&W ingediend om deze aanvullende bereikbaarheid te onderzoeken en geïnteresseerde ondernemers daarin mee te nemen.