CDA Harderwijk wil creatievere ontvangst toeristen. Treintje terug in Harderwijk?

Het CDA Harderwijk wil op een creatievere manier toeristen begeleiden van de toekomstige parkeerlocatie het overloopterrein langs de N302 naar de boulevard van Harderwijk. 

De partij ziet graag dat ondernemers en bewoners meedenken hoe parkeren en bereikbaarheid van de stad kunnen samengaan. Omdat de parkeerlocatie aan de nog niet in aanbouw is wil het CDA zowel wat problemen als kansen bespreekbaar maken.

Als het overloopterrein gereed is, zullen vele toeristen op die locatie parkeren en richting de boulevard gaan. Vooralsnog lijkt het alsof iedereen dan lopend door de wijk Waterfront moet of met bussen naar de binnenstad van Harderwijk of de boulevard komen. Beide is voor het CDA Harderwijk een doorn in het oog. “Als je toeristen een leuk welkom wilt geven in de stad en daarbij omwonenden niet wil belasten met vele dieselbussen, dan mag je best creatiever zijn”, aldus Eric van Luxemburg, raadslid voor het CDA. 

“Waarom kunnen toeristen niet bijvoorbeeld over het water, via het Aquaduct, op een leuke manier Harderwijk invaren” zegt van Luxemburg.

“Volgens mij zijn er veel Harderwijkers met goede ideeën en ook nog veel creatieve ondernemers. Vroeger had je het bekende treintje, waarom dan nu niet een boot, een elektrisch spoortje of iets anders duurzaams en creatiefs?”  Iedereen met goede ideeën kan mij ook mailen ([email protected]) of anders op Facebook een bericht achter laten op: CDA Harderwijk Hierden.
 
Op korte termijn zal het CDA het College bevragen naar alternatieve vormen en samenwerking met ondernemers om toeristen anders naar Harderwijk te begeleiden.