CDA Harderwijk bezorgd over toewijzingsregels nieuwbouwkoopwoningen

De gemeente Harderwijk kan niet garanderen dat de toewijzingsregels voor nieuwbouw-koopwoningen voor het Waterfront in stand blijven. 

Nu is het nog zo dat de ingeschreven woningzoekende met het hoogste aantal inschrijfpunten in aanmerking komt voor zijn eerste keuze.

Het CDA stelde over de veranderde regels in Harderweide vragen aan het College van B&W, men vreest dat hetzelfde gaat gelden voor het Waterfront. ‘Het is bekend dat meerdere inwoners van Harderwijk al geregistreerd staan voor nieuwbouwkoop, in afwachting van de woningen in fase 2 en 3 in het Waterfront.

Die toewijzing zou weleens heel anders kunnen gaan in de toekomst’, aldus Ida Stoevelaar van het CDA. ‘Dat betekent dat Harderwijkers, zonder overgangsregeling, geen voordelen meer hebben ten opzichte van woningzoekenden van buiten de gemeente’. Op dit moment wordt een ambtelijk advies voorbereid over het al dan niet in stand houden van de inschrijf- en toewijzingsregels in de huidige vorm.

Hierover wordt ook overleg gevoerd met het Consortium Waterfront. Het Consortium BPD en Slokker, dat bouwt in Harderweide, is daarover al wel akkoord met de gemeente. Het CDA maakt zich zorgen over de gewijzigde toewijzingssystematiek waarmee de gemeente begin volgend jaar komt.