Borghese Real Estate en Vaster Invest sluiten overeenkomst voor nieuwbouwproject De Hanzen in Harderwijk

De Hanzen wordt gerealiseerd op de locatie van het voormalige Harders Plaza aan de Knardijk.

Borghese Real Estate heeft fase 1 van het nieuwbouwproject De Hanzen in Harderwijk verkocht. Fase 1 van de nieuwbouwontwikkeling bestaat uit 63 vrije sector huurappartementen. De koper is Vaster Invest. Capital Value begeleidde Borghese Real Estate bij de transactie.

De Hanzen wordt gerealiseerd op de locatie van het voormalige Harders Plaza aan de Knardijk. Het project is in harmonieuze samenwerking met de gemeente Harderwijk ontworpen door Mies Architectuur uit Ede en wordt gerealiseerd door Klompenburg Bouw uit Nunspeet. Fase 1 van het project bestaat uit 63 appartementen met een gemiddeld metrage van circa 72 m² GBO en daarnaast nog een aparte berging in de kelder. De appartementen worden duurzaam gebouwd met een EPC van 0,26 en een FSC certificaat. Daarnaast wordt op wens van Vaster Invest een ontmoetingsruimte in het gebouw gerealiseerd om de interactie tussen de bewoners te bevorderen. De bouw van fase 1 is reeds begonnen en wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 opgeleverd.

Naast de 63 appartementen die verkocht zijn bestaat De Hanzen uit 45 appartementen (fase 2) en een modern retailcomplex met een eigentijdse uitstraling, dat aan de appartementen grenst. Deze worden op een later moment gerealiseerd en behoren niet tot deze transactie.

De Hanzen Harderwijk

Over Vaster Invest:
Vaster Invest is een vastgoedfonds (www.vasterinvest.nl) dat investeert in voornamelijk middeldure huurwoningen in Nederland. Er wordt geïnvesteerd met eigen middelen en met geld dat door derden is toevertrouwd in zowel bestaande woningen alsook in nieuwbouwprojecten. De investeerders achter het fonds zijn vermogende particulieren en ondernemers die het afgelopen anderhalf jaar al €26 miljoen aan equity hebben verstrekt. Met een deel van deze middelen zijn het afgelopen jaar reeds 300 appartementen aangekocht. Een belangrijk speerpunt van het fonds is het bevorderen van sociale cohesie tussen huurders middels onder meer het creëren van ontmoetingsfaciliteiten zoals gezamenlijke huiskamers, gym, sauna etc. (zie ook www.wij-wonen.nl).

Over Borghese Real Estate:
Borghese Real Estate realiseert een verscheidenheid aan vastgoed in Nederland. Waaronder een aantal grootschalige woningbouwprojecten: High Park met 395 huur/koop woningen in Arnhem, Zernike Tower met 700 studentenwoningen in Groningen, Het IJland met 271 huurwoningen in Amsterdam en Maanplein met 670 huurwoningen en 50.000 m2 kantoor in Den Haag. Haar signatuur is daarbij toekomstbestendigheid: gebouwen realiseren die er later ook nog toe doen. Ze ontwikkelt en bouwt voor de lange termijn.