Aftellen naar opening nieuwe station in Harderwijk is begonnen! (video)

Op 1 september is het aftellen begonnen naar de officiële opening van de nieuwe stationsomgeving in Harderwijk.

De samenwerkende partijen gemeente, NS Stations, ProRail en combinatie Reef Strukton en de firma Hoornstra Ophof stelden daarom op die dag gezamenlijk een digitale aftelklok in werking.

Wethouder Pieter Teeninga en regiodirecteuren Ineke van Gent van NS Stations en Jan Mulder van ProRail geven gezamenlijk een druk op de knop. Daarbij zijn ook Henk Spoelstra, directeur Strukton Infratechnieken, Wouter Booijnk namens Reef en Albert Gorelikow namens de firma Hoornstra aanwezig. De klok telt af naar het openingsmoment op 16 september 2016.  
 


Onder de slogan #sluitjeaan! zijn er op 16 september allerlei activiteiten bij het station.

Via gemeentelijke site (www.harderwijk.nl/stationsomgeving)  en de Facbookpagina van de gemeente wordt nadere informatie verstrekt. Station voor de toekomst Met de komst van een nieuw stationsgebouw, de onderdoorgang en een nieuwe fietsenstalling heeft Harderwijk een aantrekkelijk en goed bereikbaar station. Het is daarmee klaar voor de toekomst.

Zo is het station weer één van de toegangspoorten naar de stad. Er is een doorgaande verbinding tussen de stad en de Veluwe als achterland gerealiseerd en een snelle verbinding met de A28. De komst van een verkeerstunnel bij het station en een fietstunnel bij de Weisteeg zorgt voor een betere bereikbaarheid en veiligheid van Harderwijk.  

Bijna klaar Op 16 september zijn het nieuwe stationsgebouw, de onderdoorgang voor auto – en fietsverkeer en de fietsenstalling officieel in gebruik. Maar alles is nog niet klaar. Het oude gebouw wordt nog gesloopt en het busstation is op dat moment nog niet gereed. Ook de openbare ruimte krijgt nog een nieuwe inrichting.