Afspraken gemeente en zorggroep opvang Oekraïners op Sonnevanck

Zorggroep Noordwest Veluwe wil een opvanglocatie beschikbaar stellen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Het gaat dan over de zorglocatie Sonnevanck waar 20 tot 30 personen worden opgevangen. (Lees ook Harderwijk vangt volgende week al Oekraïense vluchtelingen op)

Voor de opvang heeft de Zorggroep afspraken gemaakt met de gemeente

Het is nog niet definitief, omdat er ook een aantal zaken geregeld moeten worden. Wanneer de locatie daadwerkelijk geschikt is voor opvang is binnenkort bekend. Zorggroep Noordwest Veluwe heeft bewoners en omwonenden over de mogelijke komst van Oekraïners al geïnformeerd.
 
Er zijn ook gesprekken gaande met andere organisaties
Met meerdere partijen wordt gezocht naar opvanglocaties voor zowel kortere en langere perioden voor vluchtelingen uit Oekraïne. Behalve met de Zorggroep Noordwest Veluwe is dat onder andere ook Habion. Met Habion wordt gesproken over de zorglocatie Randmeer. De gesprekken verlopen in positieve sfeer. Organisaties tonen een grote mate van bereidwilligheid om mee te werken. Over de voortgang van de gesprekken kan verder nog niets worden gezegd.
 
De veiligheidsregio en de gemeenten dragen de zorg opvang en begeleiding
Op de gemeentelijke website via www.harderwijk.nl/oekraine is alle informatie te vinden over opvang van vluchtelingen uit Oekraïne, ook over opvang door particuliere bewoners.