Zorgt u voor een naaste in uw omgeving?

Voor 1 januari 2015 ontvingen mantelzorgers die daar recht op hadden via de Sociale Verzekeringsbank een mantelzorgcompliment. 

Dat was een bedrag in geld. Vanaf dit jaar heeft de rijksoverheid dit afgeschaft

Gemeenten geven nu zelf invulling aan de waardering van mantelzorgers. Dit betekent dat iedere gemeente dit op zijn eigen manier mag doen.
 
Zorgt u voor een ziek, gehandicapt of hulpbehoevend familielid in uw omgeving? Dat kan uw vader of moeder zijn, maar ook een opa, oma of uw kind. En verdient u hiermee geen geld? Dan bent u mantelzorger. De gemeente Harderwijk heeft grote waardering voor haar mantelzorgers. Daarom komen wij graag te weten op welke wijze u voor uw mantelzorgtaken gewaardeerd wilt worden. De gemeente Harderwijk laat een onafhankelijk bureau (SPECTRUM) onderzoek onder mantelzorgers doen. U kunt aan het onderzoek meedoen door de vragenlijst in te vullen via de link http://bit.ly/MZHarderwijk. Dit onderzoek wordt in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van ZorgDat en de Wmo-consulenten van de gemeente gehouden. 

Gespreksavonden

Verder gaan wij graag met u in gesprek over de waardering van mantelzorgers. Daarvoor organiseren wij twee gespreksavonden op:
  • Dinsdag 22 september 2015: van 19.30 tot 21.30
  • Donderdag 1 oktober 2015: van 19.30 tot 21.30
  • De locatie is het stadhuis van Harderwijk, Havendam 56.
U kunt zich voor deze avonden opgeven bij de mantelzorgconsulent Gerrie Faber van ZorgDat. Zij is te bereiken via e-mail [email protected]. U kunt haar ook bellen via telefoonnummer 0341- 429 498. Aanmelden is mogelijk tot en met 15 september.