Zaterdag 26 maart Gratis compost als dank voor uw GFT

Zaterdag 26 maart is er voor inwoners van de gemeente Harderwijk tussen 9.00 en 11.00 uur gratis compost op te halen bij de gemeentewerf. Als dank voor het apart houden van groente, fruit en tuinafval (GFT). 

Belangstelling? Neem uw legitimatiebewijs mee en kom op tijd, want op=op!


U mag met een kleine aanhangwagen (denk aan een net!) komen. Of u schept het compost zelf in meegebrachte zakken. Komt u met een aanhanger, kies dan de ingang Gelreweg 2B. Voor alle andere belangstellenden is de ingang Graaf Ottolaan 11.
 
Er kan meer bij GFT dan u denkt
In 2021 werd in de gemeente Harderwijk ruim 5000 ton GFT apart ingezameld. Dit kan nog meer worden. Want nog steeds komt niet alle GFT-afval in de GFT container terecht. Denk bijvoorbeeld aan keukenafval zoals voedselresten, bloemen en koffiefilters. Meer informatie: indegftbak.nl.
 
Compost geschikt voor alle tuinplanten
Het hergebruik van GFT in de vorm van compost heeft een positief effect op het milieu. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Compost stimuleert de groei van bloemen en planten, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Bovendien legt compost CO2 vast in de bodem.