Write for rights 2020 - Kom in actie tegen onrecht

Ieder jaar in de maand december komt Amnesty tijdens Write for Rights in actie tegen onrecht. Samen sturen ze van over de hele wereld miljoenen brieven aan machthebbers. Om de druk op te voeren, zodat zij onrecht aanpakken. Ook sturen ze kaarten naar slachtoffers, om hen moed in te praten.

Het kan écht iemands leven veranderen

Dit jaar is het niet mogelijk om fysiek bij elkaar komen in een zaal, maar het brieven schrijven gaat door en dat wil de organisatie voor iedereen in Harderwijk zo makkelijk mogelijk maken!

Hoe?
Stuur een mailtje naar [email protected] en er wordt bij jou een individueel schrijfpakketje bezorgd. Dat is een envelop met informatie en een schrijfblok, pen, poster en tien voorbeeldbrieven. Wanneer de brieven geschreven zijn, worden ze desgewenst ook weer opgehaald. Amnesty zorgt dan voor de verzending.

Of je geeft je brieven zelf af in Centrum De Zin, Stationslaan 32 in Harderwijk op 10 december tussen 16.00 en 20.00 uur. Daar is de organisatie aanwezig vanwege het online schrijfevent.

Er wordt een Zoom-bijeenkomst gehouden, waarbij iedereen (na aanmelding) kan aansluiten. Zo kan er thuis worden geschreven, maar toch gezellig samen!

Wil je meedoen, stuur dan ook een mailtje naar [email protected] en dan krijg je tegen die tijd voor een inloglink. Wie weinig tijd heeft of niet meer zo bedreven is met de pen, kan vanaf 20 november terecht op amnesty.nl. Daar zijn de voorbeeldbrieven te downloaden, maar kunnen ze ook online ondertekend worden. Amnesty print de brieven en verstuurt ze.

DOE OOK MEE en help Khaled Drareni (Algerije), Idris Khattak (Pakistan), De El Hiblu 3 (Malta), Melike Balkan en Özgür Gür (Turkije), Gustavo Gatica (Chili), Popi Qwabe en Bongeka Phungula (Zuid-Afrika), Nassima al-Sada (Saudi-Arabië), Jani Silva (Colombia), Germain Rukuki (Burundi) en Paing Phyo Min (Myanmar).