Witkamp Benzine Stations: Iedereen is zelf barista

Harderwijk heeft een Starbucks. Het nieuws gonsde meteen rond. "Ik had wel op enthousiasme gerekend, maar ik had niet verwacht dat de belangstelling zo groot zou zijn", vertelt Marcel Witkamp. (Bron: Bold Projecten)
 

In het Shell tankstation aan de Oranjelaan is half juli Starbucks On the Go geopend. Een maandje vestigingen van Shell Witkamp, een nieuw assortiment aan zelfgemaakte verse broodjes.



De lokroep van de sirene in het bekende logo van Starbucks heeft ook in Harderwijk een enorme aantrekkingskracht. Niet alleen de klanten van het tankstation, maar ook mensen die in de wijde omgeving van de Oranjelaan wonen, werken of naar school gaan, komen voor hun favoriete koffie. De formule van Starbucks On the Go is nagenoeg gelijk aan die van de overal ter wereld bekende zaken: veel keuze aan varianten en een hoge kwaliteit.

Meest geliefde koffievariant

Er is één verschil. Bij Starbucks On the Go aan de Oranjelaan is de koffieliefhebber zelf de barista. Aan de hand van een overzichtelijk keuzemenu schenkt iedereen zijn of haar meest geliefde koffievariant, of een andere warme drank, zoals chai tea latte of hot chocolate. Afrekenen is eveneens heel simpel en kan contactloos met de pinpas of de smartphone.

Samenwerking

De opening van Starbucks in Harderwijk past bij het streven van Shell om de gastvrijheid in de tankstations nog verder te verbeteren. Enkele
jaren geleden begon Shell de samenwerking met Starbucks in en bij de tankstations langs snelwegen. Die gaat nu verder bij vestigingen op
andere locaties. In die categorie is Shell Oranjelaan een van de eerste in het land met een Starbucks On the Go.

Gastvrijheid

Marcel Witkamp kan zich uitstekend vinden in de filosofie van Shell. “Al onze medewerkers hebben inmiddels met veel plezier meegedaan aan gastvrijheidstrainingen. Zij beschouwen zich nu veel meer als gastheren en gastvrouwen. Een tankstation heeft door de jaren heen immers een veel bredere functie gekregen dan alleen het verkopen van brandstof. In een ontspannen sfeer waar iedereen zich thuis kan voelen, bieden we mooie producten en uitstekende diensten aan. Op alle locaties proberen wij onze gasten iedere dag op een positieve manier te verrassen. Onze slogan luidt niet voor niks: ‘Service met een glimlach’. Ons nieuw assortiment van zelfgemaakte broodjes
sluit daar naadloos bij aan.

Smakelijk aanbod van verse broodjes

Bij het krieken van de dag, worden de broodjes van Shell Witkamp bereid in de eigen keuken in de Amersfoortse wijk Vathorst. Het smakelijke aanbod bestaat onder meer uit broodjes ham en kaas, broodje omelet met bacon, tonijnsandwich, broodje bal en broodje boerengezond. Edith Witkamp, de vrouw van Marcel, brengt de lekkernijen vervolgens gekoeld naar de vestigingen in Nijkerk en Harderwijk. Tijdens lunchtijd kan daardoor iedereen die trek heeft, rekenen op een gevarieerde keuze uit verse en zelfgemaakte broodjes.
 
Witkamp Benzine Stations in Harderwijk
Shell Oranjelaan, Oranjelaan 46
(0341) 414 828
Shell Stadsdennen, Newtonweg 2
(0341) 422 570
www.witkampbezinestations.nl

Tekst: Bold Projecten