Wie doet mee met Fietsen-alle-jaren in Harderwijk?

Houd je van fietsen? Wil je mensen laten genieten van buiten en meenemen in een fietsriksja? 

Wil je dit project in Harderwijk sponsoren? Wil je meer weten over dit sympathieke project?

Kom dan op dinsdagavond 20 juni naar een informatiebijeenkomst over het landelijk project Fietsen alle jaren van de Fietsersbond in Centrum De Zin in Harderwijk. YKR Homeopathie wil dit sympathieke project in Harderwijk graag van de grond krijgen en zoekt sponsors om een (elektrische) fietsriksja te bekostigen en vrijwilligers die willen fietsen. 

De vrijwilligers nemen steeds twee ouderen mee in een gesponsorde elektrische fietsriksja voor een fietstocht.

Samen met één of twee passagiers gaan ze in een riksja op stap. Het idee komt uit Denemarken. Daar zijn de riksja’s binnen een paar jaar een enorm succes geworden. Er rijden er daar inmiddels al zo’n 500 rond, bestuurd door enkele duizenden enthousiaste vrijwilligers. En het effect op de deelnemers is fantastisch: mensen die zich eenzaam voelen, raken weer aan de praat met anderen en het vrolijkt iedereen op, ook de vrijwilligers.

Voor hen is de deelname vaak een verrijking.Je hoeft als vrijwilliger geen superconditie te hebben, want de riksja is uitgerust met een elektrische trapondersteuning! Alle vrijwilligers krijgen vooraf een training in het gebruik van de fiets en ook in het omgaan met de doelgroep van ‘Fietsen Alle Jaren’.
 
Heeft u belangstelling of vragen, kom dan naar de informatiebijeenkomst op 20 juni aanstaande in Centrum De Zin in Harderwijk of bel / mail met Yvonne Klein Rouweler, 0623160640 / [email protected].

Entree gratis.
Bijeenkomst start om 20.00 uur en zaal is open om 19.30 uur.

Kijk op www.centrumdezin.nl of www.ykr-homeopathie.nl.