Week van de darmkanker: 14 t/m 18 maart Van screening tot behandeling

Een grote opblaasbare darm van de Maag Lever Darm Stichting toert langs de Nederlandse ziekenhuizen om het belang van vroege opsporing van darmkanker onder de aandacht te brengen. 

Belangstellenden kunnen door de darm heenlopen en zien hoe darmkanker daar kan ontstaan. Altijd al willen weten hoe een darm er aan de binnenkant uitziet? Van maandag 14 t/m vrijdag 18 maart staat de opblaasbare darm in de centrale hal van Ziekenhuis St Jansdal.

Belangstellenden zijn van harte welkom om een rondje te lopen door de levensgrote darm. Zorgverleners die bij onderzoek en behandeling van darmkanker betrokken zijn, zijn aanwezig bij de darm om belangstellenden rond te leiden, voorlichting te geven en vragen te beantwoorden. Deze actie wordt georganiseerd in het kader van de door het ziekenhuis georganiseerde ‘Week van de darmkanker’.
 
Rondleiding voor scholieren
Naast de levensgrote darm worden deze week nog meerdere activiteiten georganiseerd. Zo zal Maag-, Darm- en Leverarts Jaap Driest scholieren rondleiden door de darm en voorlichting geven over de werking van de darm en het belang van goede voeding.
 
Voorlichtingsavond
Daarnaast is er op dinsdagavond 15 maart een informatieavond voor patiënten en andere belangstellenden. Tijdens deze bijeenkomst geven een MDL-arts, een chirurg en twee coördinerend oncologie verpleegkundigen lezingen over darmkanker. Daarbij komen de screening, symptomen, het behandeltraject en preventie uitgebreid aan bod. Een darmkankerpatiënt zal vertellen over haar ervaringen met deze ziekte. Tijdens de informatieavond kunnen bezoekers een informatiemarkt bezoeken en is er een ‘meet en greet’ met zorgverleners. Aanmelden voor deze kan via www.stjansdal.nl/voorlichting.
 
De opblaasbare darm is een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting om de kennis rondom darmkanker onder de Nederlandse bevolking te vergroten en zo levens te redden. Altijd al eens willen weten hoe een darm er aan de binnenkant uitziet? Kom dan in de week van 14 t/m 18 maart naar Ziekenhuis St Jansdal. Kijk voor meer informatie over het programma: www.darmkanker-behandeling.nl