Week tegen de Eenzaamheid 24 september – 3 oktober 2015 Harderwijk

Eenzaamheid is een gevoel dat mensen kunnen hebben en is niet altijd zichtbaar. 

Aandacht voor elkaar

Eenzaamheid kan zich in iedere levensfase en bij ieder mens voordoen. Ook kunnen omstandigheden in het leven van een mens eenzaamheid veroorzaken. Gedacht kan worden aan ziekte, een psychische aandoening of een beperking. Maar ook een scheiding, armoede en schulden kunnen eenzaamheid in de hand werken of vergroten.

In de week tegen Eenzaamheid, wordt het probleem aan de orde gesteld. Zorggroep Noordwest Veluwe, het Alzheimer Café, ZorgDat, Stichting Thuishuis Harderwijk en woningcorporatie Omnia Wonen organiseren samen de hele week activiteiten voor mensen die zich eenzaam voelen en graag anderen willen ontmoeten. Uiteraard ondersteund door andere organisaties in Harderwijk.

In Harderwijk gaan de activiteiten van start op zondag 20 september. Vrijwel alle genoemde activiteiten zijn kosteloos.

U ontmoet andere mensen, legt contacten in een gezellige setting verzorgd door de verschillende organisaties. In sommige gevallen is aanmelden vooraf wenselijk.

Op zondag 20 september en zondag 4 oktober bent u van harte welkom tijdens de Thuishuiselijke zondag, georganiseerd door Stichting Thuishuis Harderwijk.  Vanaf 13.30 begint de middag met een koffie inloop in Wijkontmoetingscentrum Stad aan de Houtkamp 33. Deze middag is in het bijzonder geschikt voor alleengaande ouderen.

Maandag 21 september en dinsdag 22 september wordt de film “Still Alice” getoond in het filmhuis Catharinakapel, de zaal opent om 19:45. Het Alzheimer Café nodigt iedereen uit die te maken heeft met de ziekte dementie. Aan deze activiteit zijn kosten verbonden, een kaartje kost €9.=. Met de filmpas krijgt u korting.

Op donderdag 24 september organiseert Natascha Kruger een open les dans fit met koffie inloop voor 60 -80 plussers. Komt u mee dansen in de Kiekmure aan de Tesselschadelaan? 

Vrijdag de 25e kunt u om 15.30 in Wijkontmoetingscentrum Stad komen luisteren naar een lezing over het thuishuis, uiteraard onder genot van koffie, thee en ontmoeting. Ook vinden deze dag de Veluwe games plaats op het voetbalveld van Zwart / Wit. Deze sportdag wordt georganiseerd voor mensen voor wie bewegen niet altijd vanzelfsprekend is. Opgave voor deze dag is gewenst, dit kan via www.veluwegames.nl 

Tijdens Burendag op zaterdag 26 september zijn er in diverse straten en buurten activiteiten gericht op ontmoeting, kennismaken en gezelligheid. In Drielanden is het Wijkontmoetingscentrum geopend, vrijwilligers hebben de koffie en thee voor u klaar staan, er is volop ruimte voor ontmoeting en contact. De dag later wordt er koffie geschonken in Wijkontmoetingscentrum De Aanleg. Ook hier bent u ’s ochtends van harte welkom.

Tijdens de Open Maaltijd in Weideheem, die begint om 12 uur, kunt u aanschuiven voor een gezellige maaltijd met mensen vanuit heel Harderwijk. Wij wensen u smakelijk eten! Voelt u zich aangesproken door een activiteit, heeft u zin om nieuwe mensen te ontmoeten, schroom dan niet en wees welkom!