“We komen uit een bakkersgezin, dus zijn de drukte wel gewend”

Al twaalf jaar verkoopt hij de oliebollen in het Sint Jansdal. “Elke woensdag in december en in de laatste week van het jaar.” Paul Hulleman wordt de oliebollenactie nooit zat. “Al gaat er wel veel vrije tijd in zitten.” 

Elke woensdag in de laatste maand van het jaar staan ze er van 9.15 ’s ochtends tot dat de voorraad op is.

Op 27, 28 en 29 december staat hij er ook van 9.15 ’s ochtends tot de voorraad op is. “Op zaterdag 30 en zondag 31 zijn we er van twaalf tot twee ’s middags, maar dan alleen voor het ophalen van bestellingen”, aldus Hulleman. Het is een drukke maand, “maar we komen uit een bakkersgezin, dus we zijn het wel gewend.”

De oliebollen worden, net als voorgaande jaren, gebakken door Hop Taartenshop.

“Hij bakt er veertigduizend per jaar, daarvan gaat een flink deel naar ons. Wij hoeven alleen de materialen te betalen, zodat ze er geen verlies op maken. Maar alle netto winst gaat naar het goede doel.” Dit jaar zijn dat er drie. Vrienden van het Sint Jansdal, voor de bewegwijzering van geriatrische patiënten, Vrienden van het St. Mary’s, voor het kindvriendelijk maken van de nieuwe oogpoli en naar de Veluwse Wens Ambulance.

Om niet achter het net te vissen, is het mogelijk online een bestelling te plaatsen voor de oliebollen, appelkanjers en appelbeignets. Ga daarvoor naar www.stjansdal.nl/oliebollen