De Stichting Vrienden van St Jansdal zet zich in om het verblijf van patiënten in Ziekenhuis St Jansdal zo prettig mogelijk te maken. Om zoveel mogelijk geld op te halen voor projecten die bijdragen aan dit ‘genezend klimaat’ organiseert de stichting op donderdag 15 mei een Galadiner bij Restaurant ‘t Huus van Guus in Zeewolde.
Artsen en medisch specialisten ruilen deze avond hun witte doktersjas in voor een koksschort en staan in de keuken. Onder (belangeloze) begeleiding van de Harderwijkse chefkok Omar Dahak, eigenaar van restaurant Bella Ciao Harderwijk, bereiden zij een exclusief meergangen diner voor dat door andere medewerkers van het ziekenhuis wordt uitgeserveerd.Artsen in de keuken
Culinaire avond uit
,,Er wordt een prima meergangen menu geserveerd begeleid door heerlijke wijnen. Het wordt een heel gezellige, feestelijke avond”, belooft Erik Kerssies, sinds januari de nieuwe voorzitter van de Stichting Vrienden van St Jansdal. Kerssies (60) uit Amersfoort is bekend van het Bouw en Infra Park, waar hij al bijna tien jaar directeur van is. In die rol stelde hij twee jaar geleden de theaterzaal van het Congrescentrum B&I ‘om niet’ beschikbaar voor het galadiner. Kerssies: ,,Ik vind de vriendenstichting een goed initiatief en als bedrijf hebben we daar ook een rol in.”
De editie van 2023 was ter ere van het 30-jarig bestaan van de Stichting Vrienden van St Jansdal en leverde inclusief andere donaties 40.000 euro op voor inrichting van de nieuwbouw van het ziekenhuis.
Substantiële bijdragen
Inmiddels heeft Kerssies het stokje overgenomen van Esther Rozeboom, na die twee termijnen (totaal acht jaar) begin 2025 afscheid nam als voorzitter van de stichting. ,,De organisatie van een galadiner is best intensief, vandaar dat we dit om het jaar proberen te doen”, vertelt Kerssies. ,,Als stichting organiseren we verschillende activiteiten: van oliebollen verkoop in de hal van het ziekenhuis tussen kerst & oud en nieuw tot galadiner en alles dat daartussen zit. Van de opbrengst kunnen we substantiële bijdragen leveren: troostcadeautjes voor angstige kinderen bij kinderafdeling en spoedeisende hulp. Playstations en inrichting van het (speel)balkon voor de kinderen op de kinderafdeling, hand- en voetmassages en muziektherapie. Wallprints bij de longafdeling, rustgevende plafondplaten bij radiologie en Qwiek-up projector voor de afdeling neurologie. DAB radio en spellen voor de afdeling neurologie.”
De stichting krijgt van een flink aantal bedrijven uit de regio jaarlijks donaties.
Voor het galadiner op 15 mei stelt ‘t Huus van Guus, gevestigd aan de Harderhaven in Zeewolde, het restaurant beschikbaar. De locatie is goed bereikbaar en heeft voldoende parkeergelegenheid. In het restaurant zijn 180 plaatsen beschikbaar. Door de verkoop van couverts wordt geld opgehaald voor het goede doel. ,,Een plaats aan tafel kopen kost € 195,- en bedrijven kunnen een tafel kopen voor acht gasten voor € 1500,-. De bedragen zijn inclusief BTW. De verkoop is begin april gestart en de reserveringen lopen lekker.”
Veiling
De verzorgde avond uit begint om 18.30 uur en duurt tot 23.30 uur. Er is ook een veiling met een drietal items. Eén veilingstuk wordt ingebracht door Van Mossel Kia Harderwijk. ,,Zij bieden een belevenisarrangement aan. Heel leuk om met een aantal mensen te doen.”
Kerssies opent de avond met een welkomstwoord en maakt aan het eind de opbrengst bekend. Dan wordt ook de cheque overhandigd.
Wilt u deze unieke avond ook meemaken, genieten van culinaire hoogstandjes en uw bijdrage leveren aan een goed doel? Reserveer dan één of meerdere couverts. Aanmelden kan via onderstaande link:
https://www.vriendenvanstjansdal.nl/word-vriend/sponsordiner/vrienden-van-st-jansdal-ja-wij-komen-graag-op-het-galadiner-op-donderdag-15-mei-2025
Galadiner 2025 Stichting Vrienden van St Jansdal
Datum: donderdag 15 mei 2025
Tijd: 18.30-23.00 uur
Locatie: Restaurant ’t Huus van Guus
Harderhaven 32
Harderwijk/Zeewolde (nabij aquaduct)

Bijschrift foto: Erik Kerssies, Cynthia Buitink, Omar Dahak kijken uit naar het galadiner van de Stichting Vrienden van St Jansdal bij Restaurant 't Huus van Guus. (Foto's: Marco Jansen)