Wateroverlast Harderweide: Eigen bewonersbijdrage van 5% en onderhandelen met ontwikkelaars

Door CDA Harderwijk-Hierden - ​De afgelopen maanden zijn wij bezig geweest om een passende oplossing te regelen voor debewoners van Harderweide die te maken hebben met wateroverlast.

De raadsvergadering van 28 jan heeft het CDA Harderwijk-Hierden hierover een amendement ingediend n.a.v. een voorstel van de gemeente.

Het CDA Harderwijk-Hierden vindt een eigen bewonersbijdrage van 5% van de kosten tot maximaal 150 euro reëel. Het college van B&W had namelijk voorgesteld dat de bewoners 10% van de kosten zouden betalen. Voor sommigen zou dat behoorlijk in de papieren lopen.

Het amendement van het CDA bij het besluit, dat de gemeenteraad afgelopen donderdag nam over de ‘Kredietaanvraag Wateroverlast in Harderweide’, haalde een ruime meerderheid. De aanvraag gaat over een bedrag van € 150.000,-

De bewoners konden gebruikmaken van het aanbod van de gemeente van diverse technieken die zorgden voor betere afvoer van het regenwater op hun percelen zoals “ploffen” van de grond of het aanbrengen van een zandpaal. Dit aanbod geldt nog gedurende een half jaar voor dit deelgebied in Harderweide.

De gemeente moet nog wel in onderhandeling met de ontwikkelaars om zoveel als mogelijk de gemaakte kosten op hen te verhalen.

Lees ook: 
Oplossing voor wateroverlast bewoners Harderweide in Harderwijk
Gemeente moet eind maken aan wateroverlast in Harderweide