Vrijwilligers Administratieprojecten gezocht

Heeft u kennis van administratieve processen en financiën, vindt u het leuk de eigen administratie en boekhouding zorgvuldig bij te houden? 

Gaat u graag met andere mensen om en zijn begrippen als sociaal, begripvol en betrokken u op uw lijf geschreven? Dan is ZorgDat op zoek naar u!

Voor sommige mensen is het lastig om grip te krijgen of te houden op de papieren en inkomsten en uitgaven. Allerlei omstandigheden kunnen ertoe leiden dat mensen tijdelijk het overzicht kwijtraken. Dit soort problemen kan tot gevolg hebben dat er achterstanden in de vaste lasten of andere schulden ontstaan.

ZorgDat zoekt vrijwilligers die anderen willen ondersteunen bij hun financiën en administratie. Als vrijwilliger gaat u samen met mensen in hun thuissituatie aan de slag om het overzicht terug te krijgen: een systeem aanbrengen in de administratie, op een rijtje zetten wat nu de inkomsten en uitgaven zijn en eventuele schulden in kaart brengen. Dit vraagt behalve kennis over administratie ook één en ander van uw sociale vaardigheden en mogelijkheden om kennis over te dragen.

Daarnaast heeft ZorgDat een formulieren spreekuur, een belastingproject en start over enkele maanden het financieel café. Jaarlijks zijn er honderden inwoners uit Harderwijk en Hierden die gebruik maken van de mogelijkheid ondersteuning en advies te krijgen van enthousiaste vrijwilligers. Daarbij is een nauwe samenwerking met maatschappelijk werk en de professionele schulddienstverlening.

Een team van 40 vrijwilligers zet zich met veel gedrevenheid in om deze vormen van ondersteuning mogelijk te maken. Voor aanvulling van dit team en in verband met het te openen financieel café en een stijging van het aantal hulpverzoeken, zoekt ZorgDat nieuwe vrijwilligers. Als vrijwilliger komt u in enthousiast team terecht en wordt u geschoold en ondersteund door de vrijwilligerscoördinator.

Heeft u interesse, wilt u meer informatie, neem dan contact op met Edith van der Slik via 0341-434656 of [email protected]