Voorlichtingsbijeenkomst: Tijdig spreken over het levenseinde bij Hospice Jasmijn

Bij Hospice Jasmijn Harderwijk begint zaterdag 8 oktober om 10.00 uur de voorlichtingsbijeenkomst Tijdig spreken over het levenseinde. Daarna volgt vanaf 12.00 uur een open huis. 

Bij de voorlichtingsbijeenkomst krijgt u antwoord op vragen, zoals: Wat zet ik in een levenstestament? Wie krijgt de regie als ik zelf geen beslissingen meer kan nemen? En wat als ik niet meer behandeld wil worden?

Pieter Schimmel, specialist ouderengeneeskunde/palliatief consulent en Eef Weemes, notaris, vertellen u wat de mogelijkheden zijn om uw wensen rondom het levenseinde op medisch en juridisch gebied te laten vastleggen.

Conny Dooijeweerd, verpleegkundige bij Hospice Jasmijn Harderwijk legt uit waarom voor deze voorlichtingsbijeenkomst is gekozen: “In het hospice maken wij geregeld mee wat er kan gebeuren als mensen vooraf niets vastleggen of regelen. Als je zelf niet meer bij machte bent om bepaalde keuzes te maken, komt dit bij de naasten te liggen. En dat is voor hen niet altijd even gemakkelijk."

Aangezien iedereen hier vroeg of laat mee te maken kan krijgen, staat de bijeenkomst voor alle belangstellenden open. Aanmelden is niet nodig.


Van 10.00 uur tot 10.30 uur is de ontvangst, daarna de presentatie van 10.30 tot 11.30 uur. Van 11.30 tot 12.00 uur is er gelegenheid tot napraten met Pieter Schimmel en Eef Wemes.  Van 12.00 uur tot 15.00 uur bent u van harte welkom bij het open huis van Hospice Jasmijn Harderwijk ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Het zorgteam en de gespecialiseerde vrijwilligers van ZorgDat zijn die middag aanwezig om een rondleiding te verzorgen.

Ook krijgt u informatie over de mogelijkheden in de laatste levensfase en de ondersteuning die het hospice hierbij kan bieden. 


De voorlichtingsbijeenkomst en het open huis vinden plaats in de foyer naast de kerkzaal (Sonnevancklaan 2 in Harderwijk). Volg de routebordjes op het terrein van Sonnevanck.