Voorlichtingsbijeenkomst over IBD

Op donderdag 25 juni 2015 organiseert Ziekenhuis St Jansdal in samenwerking met de Crohn en Colitis Vereniging Nederland (CCUVN) een voorlichtingsbijeenkomst getiteld: IBD, de impact op het dagelijks leven.

IBD is de benaming voor een groep chronische ontstekingen van het maag-darmkanaal. De avond gaat over de invloed van IBD op bijvoorbeeld werk, relatie en eventuele kinderwens.

Tijdens de bijeenkomst geeft MDL-verpleegkundige Trude Lugard uitleg over de ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa. Maag-, darm,- leverarts Ilona Koci-Kerkhof gaat in op de impact van deze ziekten op de kwaliteit van leven. Gezondheidszorg psycholoog Marie-Jose Raymakers vertelt over mogelijke vermoeidheid bij IBD. Cindy de Rouw, coördinator van de Crohn en Colitis Vereniging, geeft een korte presentatie over deze vereniging. Tijdens de bijeenkomst is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Ook is er een informatiestand van de patiëntenvereniging.
 
De avond wordt gehouden in de Dageraitzaal van Ziekenhuis St Jansdal en duurt van 19.15 uur tot 21.30 uur.
De zaal is open vanaf 19.00 uur.
De avond is bedoeld voor IBD-patiënten, hun naasten en andere belangstellenden en is gratis.
Opgave noodzakelijk voor 17 juni via https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/2015harderwijk of telefonisch via het servicebureau van de CCUVN, tel 0348-420780 (bereikbaar tussen 10.00 uur en 14.30 uur)