Verkoop van (merk)kleding voor getroffenen watersnoodramp in Limburg

Door Harry Schipper – Om de getroffenen van de watersnoodramp in Limburg, België en Duitsland te helpen, komen ook in Harderwijk initiatieven van de grond om geld in te zamelen voor Giro 777.

Zo houdt Nel’s Kledingservice deze woensdag tussen 11.00 en 15.00 uur een buitenverkoop van kleding, waarbij alle kleding die buiten hangt weggaat voor maar 1 euro per kledingstuk

We wilden eigenlijk kleding inzamelen, maar door de corona-lockdown, waardoor de winkel lang dicht moest, hebben we eigenlijk al meer dan genoeg mooie kleding. We hebben bovendien de laatste tijd nog meer kleding gekregen, waaronder ook best dure merkkleding”, vertelt winkeleigenaar Marjan van Noordennen.

Ze vertelt dat ze bovendien te horen kreeg dat het voor de hulporganisaties op dit moment ‘onoverzichtelijk’ is om de kleding bij de juiste mensen te krijgen en dat ze om die reden meer gebaat zijn met geld. “Kleding doneren naar Limburg, België en Duitsland is op dit moment gewoon niet handig. Dat doen we om die reden dan ook niet”.
 
In plaats daarvan verkoopt Nel’s Kledingcentrum daarom een flinke partij kleding voor weinig, om zo snel geld in te zamelen voor het goede doel. “Iedereen is welkom. Alles wat buiten hangt, kost maar 1 euro. De kleding is gewassen, schoon en ziet er altijd netjes uit. Er zit zelfs dure merkkleding tussen”, aldus Van Noordennen. “En de opbrengst wordt gestort naar Giro 777”.

Mensen mogen van haar ook in de winkel kleding uitzoeken. Die is elke dinsdag, woensdag en donderdag  open van 10.00 uur tot 15.00 uur. Nel’s Kledingcentrum is gevestigd aan de Baanweg. Dat is vlakbij het NS-station.

Behalve de buiten-kleding-verkoop van Van Noordennen ontstaan er meer initiatieven in de stad voor de watersnood-getroffenen. Zo verkochten Saar en Lise, twee leerlingen van De Veste deze dinsdag chips en blikjes frisdrank op de Wijde Wellen. De opbrengst ervan gaat ook naar Giro 777. Het is nog niet duidelijk of de jongedames hun actie deze week nog voortzetten, zo liet een van de moeders ons weten.