Verdubbeling coronabesmettingen in Harderwijk

Harry Schipper - Het aantal coronabesmettingen in Harderwijk is in een week tijd gestegen van vijf naar elf.
 

Die stijging valt op ten opzichte van de landelijke cijfers, die laten zien dat er afgelopen week 4013 mensen positief zijn getest op het coronavirus. Dat zijn 23 minder dan de week ervoor.

Dat meldt het RIVM vanmiddag. Landelijk gezien is het, na vijf weken van stijgende aantallen besmettingen, de eerste keer dat het aantal stabiel blijft.

Wel steeg landelijk het aantal ziekenhuisopnamen. Dat zijn er nu vijftig: twaalf meer dan een week eerder. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) liggen er nu 42 patiënten op IC’s en zijn er in totaal 129 patiënten met coronabesmetting opgenomen in ziekenhuizen. Ook het aantal sterfgevallen steeg in Nederland van 9 naar 16.  

In Harderwijk was afgelopen week geen sprake van ziekenhuisopnames of doden als gevolg van het virus, zo blijkt uit de zojuist bekendgemaakte cijfers van het RIVM.

De meeste besmettingen vinden plaats in de Randstad. Volgens het RIVM vormen horecabezoeken het grootste deel van de besmettingshaarden. Binnen het gezin komen de meeste besmettingen voor. Daarnaast zijn feestjes en situaties op het werk vaak een brandhaard.