Veerpont Zeewolde-Horst krijgt nieuwe exploitant per 1 januari 2017 (Filmpje)

Al ruim 20 jaar exploiteert de heer Dukker tot grote tevredenheid het fiets-/voetveer Zeewolde-Horst. 

Eind dit jaar loopt de exploitatieovereenkomst echter af en de regels verplichtten de belanghebbende gemeenten Harderwijk, Ermelo en Zeewolde om de exploitatie aan te besteden.

Deze aanbesteding heeft geresulteerd in een nieuwe partij, ODV Maritiem uit Almelo. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het exploiteren van veerponten. Voor de gebruikers verandert er weinig. Wel is ODV Maritiem van plan de digitale wereld verder te indrocuren. Denk aan: Facebook, Twitter en een App waar de vertrek tijden en andere nieuwtjes op te zien zijn. 

De ponttijden en de prijzen blijven voorlopig hetzelfde en het personeel wordt overgenomen door ODV Maritiem.

De heer Dukker die zelf niet heeft mee gedaan aan de aanbesteding:  'Ik heb het altijd met veel plezier gedaan voor de toeristen, de leerlingen en de gemeenten. Ik wens de toekomstige exploitant, ODV Maritiem, veel succes en plezier!'
 
De heer Arno Hoorweg laat aan de heer Dukker weten: "De familie Dukker blijft altijd welkom op uw schip!" 

Op maandag 12 september werd de nieuwe exploitatieovereenkomst voor veerpont De Flegel ondertekend door de heer Arno Hoorweg van ODV Maritiem en burgemeester Gerrit Jan Gorter van de gemeente Zeewolde. Bij deze ondertekening zijn onder anderen de heer Dukker en de wethouders Verkeer van Harderwijk, Ermelo en Zeewolde aanwezig.