Vacature: Coördinator (vrijwilligerswerk) Inloophuis De Maretak Veluwe

Inloophuis De Maretak Veluwe zoekt per half februari 2017 een coördinator voor 12-15 uur in de week. 

Het formele werkurenschema wordt nog verder afgestemd, maar zal meerdere dagdelen per week beslaan, verspreid over de kalenderweek.

Ook bestaat de mogelijkheid om in de avonduren enkele diensten te verrichten. E.e.a. wordt in goed onderling overleg flexibel ingezet. De coördinator draagt zorg voor het coachen en aansturen van vrijwilligers en het waarborgen van de sfeer en het imago van het inloophuis.
 
Inloophuis De Maretak Veluwe is een ontmoetingsplek in Harderwijk en omstreken voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten. Het Inloophuis heeft als doelstelling de kwaliteit van leven van mensen met kanker en hun naasten te verbeteren. Daartoe biedt het Inloophuis activiteiten, o.a. op het gebied van ontspanning (massage, gesprekken), beweging (oefeningen mindfulness, zwemmen), creativiteit (schilderen), voorlichting, health & beauty en persoonlijke ontwikkeling.

Deze activiteiten hebben tot doel een bijdrage te leveren aan het sociaal, lichamelijk en geestelijk welbevinden. Het contact met lotgenoten vormt hierin de rode draad. Het Inloophuis streeft ernaar vraag- en doelgroepgericht te werken en een laagdrempelig "warm-thuis-gevoel” te bieden voor allen die zich tot de doelgroep voelen behoren.
 
Competenties
Coachen en (doen) trainen van vrijwilligers Stimuleert en motiveert vrijwilligers om eigen kwaliteiten in te zetten en te ontwikkelen binnen de doelstelling van het Inloophuis. (Het houden van intake- en functioneringsgesprekken en het verzorgen van intervisie en deskundigheidsbevordering. Het doen verzorgen van een tweemaandelijkse vrijwilligersnieuwsbrief). Dit alles in nauwe samenwerking met vrijwilligerscommissie en bestuur die haar/hem daarbij ondersteunt.
 
Zelfstandige werkhouding en affiniteit met het domein Heeft binnen de verantwoordelijkheid van de rol als coördinator een zelfstandige werkhouding. Kan situaties op waarde inschatten, beslissingen nemen en adequaat probleemoplossend handelen. Onderneemt adequate initiatieven om de ontwikkeling van De Maretak Veluwe en haar vrijwilligers op een positieve wijze te stimuleren. Heeft aantoonbare relevante ervaring en affiniteit met het domein en ervaring in "werken met vrijwilligers”.
 
Samenwerken en coachend leidinggeven
Is in staat op enthousiaste en transparante wijze samen te werken met het bestuur, evt. collega coördinator, werkgroep-leden en vrijwilligers zonder daarbij de rol van coördinator uit het oog te verliezen. Beseft de mogelijke dynamiek tussen "professional” en vrijwilliger en bouwt effectief aan het totale team dat voor onze gasten haar diensten verleent. Is in staat om snel en adequaat te schakelen tussen de diverse niveaus en geledingen binnen het werkveld. Werken aan een klimaat van "continu-verbeteren”.
 
Representeren van het Inloophuis
Kan de visie van het Inloophuis op een enthousiasmerende wijze uitdragen.
 
Specifieke taken
Kennis van MS Office
 
Activiteitenaanbod
In nauwe afstemming en samenwerking met de activiteitencommissie zorgdragen voor een kwalitatief en gevarieerd activiteitenaanbod afgestemd op de kernthema’s en (potentiële) gasten behorende bij de doelgroep.
Het aangaan en onderhouden van relevante contacten, waarborgen kwaliteit, evalueren en het voorbereiden van interne en externe berichtgeving aangaande de interne organisatie van het Inloophuis. Input hierover geven aan de coördinator zodat zij dit verder in hun communicatiekanalen kunnen verwerken. Contacten met het Koor 'Zing voor je leven!'
Deelname aan de werkgroepen PR en communicatie, themabijeenkomsten en evenementen.
 
Kleinschalig lotgenotencontact i.s.m. patiëntenverenigingen Het organiseren en monitoren van kleinschalig lotgenotenbijeenkomsten.
De samenwerking met patiëntenverenigingen onderhouden en uitbouwen.
 
Financieel beheer
Het op een verantwoorde wijze financieel beheer uitvoeren conform de door het stichtingsbestuur goedgekeurde begroting. Hierover maandelijks verantwoording afleggen in nauwe samenwerking met de penningmeester van de stichting. Jaarlijks input geven om de nieuwe concept begroting mede op te stellen.
 
Beleidsinput
Het geven van input aan het stichtingsbestuur van het te ontwikkelen concept beleidsplan en het vertalen in acties van het vastgestelde beleid. Het toezien dat e.e.a. conform de beleidsintenties wordt uitgevoerd en uitgedragen.
 
Het insturen van een sollicitatie- c.q. motivatiebrief met c.v. kan tot 1 februari 2017 waarna in week 6 en 7 van 2017 de sollicitatiegesprekken plaats zullen vinden.

Gelieve uw motivatiebrief en c.v. te richten aan het bestuur van stichting De Maretak Veluwe t.a.v. de heer E. Blokker, voorzitter stichtingsbestuur De Maretak Veluwe.
Dit kan via mail: [email protected] of via brief aan:
Stichting De Maretak Veluwe
t.a.v. de heer E. Blokker, Vz. Bestuur
Antwoordnummer 65
3840 WB Harderwijk
 
Voor meer informatie over het werk, als coördinator bel met Hanna Sijmons (coördinator), tel. 06-30546701
 
Soort dienstverband: Deeltijd (Vrijwilligerswerk) Relevante werkervaring: enige jaren Vereiste opleiding: MBO/HBO=