Uniek suïcidepreventie initiatief van start op de Veluwe

Op de Noord-Veluwe start een uniek initiatief om suïcide te voorkomen, een Suïcide Preventie Centrum. Een centrum waar iedereen die op een of andere manier te maken heeft met zelfdoding terecht kan. De regio heeft daarmee een primeur, het is het eerste centrum dat ondersteuning en begeleiding biedt vanuit eigen ervaringen.
 

Ondersteuning voor mensen met zelfdodingsgedachten en hun naasten

Het Suïcide Preventie Centrum biedt  ondersteuning en begeleiding aan mensen die met zelfdodingsgedachten rondlopen, hun naasten of nabestaanden. Oprichters van het centrum Jeannette Pullen (familie ervaringsdeskundige) en Koos de Boed (ervaringsdeskundige) hebben hun krachten gebundeld om het aantal zelfdodingen en pogingen daartoe te verminderen. Zij weten uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om het gesprek aan te gaan over het hebben van suïcidale gedachten en ondersteuning te krijgen om hiermee te leren omgaan.
 
Open dag Suïcide Preventie Centrum
Op dinsdag 17 november kan iedereen een kijkje nemen bij het Suïcide Preventie Centrum. Tussen 10.00 en 20.00 uur zijn de medewerkers van het centrum aanwezig op de locatie aan het Oosteinde 23 in Harderwijk. U heeft dan de mogelijkheid om kennis te maken met de medewerkers en met de mogelijkheden die het centrum kan bieden.

Meer informatie: www.spcharderwijk.nl of [email protected].