Thuishuis project wint Nationale eenzaamheidsprijs 2015

Op 24 september is de week tegen eenzaamheid gestart, waarbij op landelijk niveau extra aandacht word besteed aan mensen die regelmatig gevoelens van eenzaamheid ondervinden en projecten die daarbij steun bieden. 

De aftrap van de week tegen eenzaamheid vond afgelopen donderdag plaats in Lelystad. Coalitie Erbij maakte daar de winnaar bekend van de Nationale eenzaamheidprijs 2015.

Jan Ruyten van Thuis in Welzijn en voorzitter van Stichting Thuishuis Harderwijk mocht uit handen van Anita Witzier deze grote prijs ontvangen. Het landelijke Thuishuis project won overweldigend  met 52% van de stemmen uit de drie genomineerden de Nationale eenzaamheidsprijs 2015.

Ook in Harderwijk is een Thuishuis project in ontwikkeling. Half November zal in Harderwijk het Thuishuis opgeleverd worden aan de Anna Franklaan. Hier zullen 7 alleenstaande bewoners van 60+ gaan wonen, die op een leuke manier oud willen worden. Zij kiezen er voor om in een huis te wonen die zo is ingericht dat zij naast hun eigen individuele woonruimte, ook een aantal belangrijke leefruimtes samen delen. Hierdoor worden zij maximaal uitgenodigd dingen samen te ondernemen, al dan niet ondersteund door vrijwilligers van Stichting Thuishuis Harderwijk.

Afgelopen vrijdag hebben de eerste drie bewoners het huurcontract ondertekend bij OMNIA Wonen. Na Deurne en Amstelveen is Harderwijk de derde gemeente die een Thuishuis mag verwelkomen. Coördinator Natascha Kruger van de Stichting in Harderwijk is dan ook bijzonder trots dat het Thuishuis project deze felbegeerde prijs heeft mogen ontvangen. “Wij hebben in Harderwijk nog plek voor vier bewoners.

Eind Oktober zal er een informatiemiddag worden georganiseerd voor geïnteresseerde, toekomstige bewoners. Iedereen die daarbij zou willen zijn kan zich melden bij mij op telefoonnummer 06-44486054”. Aldus coördinator Natascha Kruger